Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste mensen, Ik heb nu al verschillende keren van mensen iets te horen gekregen, maar kan er eigenlijk niets over vinden zelf. Er word gezegd dat het opnieuw aansteken van een sigaret nadat deze gedoofd is voor(aanzienlijk) extra schadelijke stoffen zou zorgen. Ik rook zelf sinds een jaar vrijwel altijd met blauwe rizla ipv oranje, juist om te besparen. Dit gezien rijstevloei makkelijk uitgaat. Ik ben benieuwd op uw reactie. Groeten van Dr. w

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan op het internet geen wetenschappelijk onderbouwde bronnen vinden die dit kunnen uitsluiten, dan wel aantonen. Ik kan wel een hypothese stellen.

Het kan schadelijker zijn, wanneer je een sigaret die uit is gegaan opnieuw aansteekt. Sinds 2011 is de tabaksindustrie verplicht om zelfdovende sigaretten de maken. Rijstevloei heeft daaraast de eigenschap om van zichzelf al te doven na enige tijd. Normaal gesproken bleef een sigaret eerst nog aanstaan wanneer je er niet van rookte. Doordat de sigaret aan blijft staan vindt er een continue verbranding plaats. Gaat de sigaret uit, verkoold het uiteinde van de sigaret en kan een onvolledige verbranding plaatsvinden. Steek je de sigaret dan opnieuw aan, kan het zijn dat je ook de onverbrande delen gaat verbranden waardoor je stoffen inademt die je anders niet in zou ademen.

Nogmaals, dit is hypothetisch. Daarnaast kan het zo zijn dat het om dusdanig weinig extra verbrande stoffen gaat, dat de schade die het met zich mee brengt te verwaarlozen is. 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

10 januari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG