Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Misschien een hele aparte/nasty vraag. Maar na lang googlen kom ik nergens anders op uit behalve een maagbloeding dat me stug lijkt, maar toch wel een beetje stress geeft. Ik drink 3 keer in de week 1 biertje of drankje na het werk. En ga alleen met bijzonderen gelegenheden uit/drinken. En heel soms gebruik ik dan ook coke. Afgelopen weekend was het raak. Super veel baco gedronken, denk toch wel tussen de 0,8 en 1 liter, en daarbij een grammetje coke gesnoven. Hierbij wil ik wel zeggen dat ik 21 ben en 47 kilo weeg (ja is weinig, aankomen gaat nogal moeilijk bij mij) dus dat is gewoon veels te veel drank voor zo tenger iemand. Alleen toen ik naar de wc moest had ik zwart, teerachtige ontlasting met slijm (diarree) maar een diarreeremmer genomen maar is dit normaal? Door de hoeveelheiddrank en coke of is het toch echt beter dat ik de huisarst maar moet bellen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

sorry voor het late antwoord. Ik hoop dat je naar de huisarts hebt gebeld. Nee , zwarte ontlasting is niet normaal. Behalve na bijvoorbeeld bietjes eten of drop. 

Het kan éénmalig zijn geweest, maar een maagbloeding moet altijd door een internist in het ziekenhuis beoordeeld worden. 

Van cola zelf is het mij niet bekend dat het zwarte ontlasting kan geven. 

Hoe is het afgelopen?

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

19 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG