Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste meneer/ mevrouw Ik ben 17 jaar en ik zit denken om weer LSD een keer te doen (200 ug) ik ben er wel ervaren mee en heb ook een paar keer 2cb en 1 keer 2ce gedaan, maar wil wel voor de zekerheid vragen of LSD hartproblemen kan veroorzaken (hartkloppingen, hartaanvallen etc.). Ik had 2-3 weken een hele sterke joint gerookt dat mij voor meer dan 3 uur lang hartkloppingen gaf. Ik kreeg hartsteken en dacht dat ik dood zou gaan. Ik heb het met niks gemixt hoewel ik eerder wel verkeerde symptomen had opgemerkt. Voordat dat gebeurde had ik wel gemerkt dat als ik weleens ging slapen na het roken van zoiets sterks, dat ik tijdens het slapen bijna flauwviel. Dit gebeurde nooit met LSD of 2cb. Ik bleef roken tot dat het mis ging en besloot voor goed te stoppen met roken. Met psychedelen had ik nog nooit problemen maar toch wil ik vragen of het nog wel veilig is om te gebruiken en ook of mijn hart gevoeliger is geworden voor dit soort dingen. Mijn leven is wel verbeterd, ik sport weer en ook vrij hard zonder last te hebben van mijn hart en mijn school prestaties gaan ook weer de goede kant op. Psychedelen hebben nooit een negatief invloed op mij gehad qua sport, school en relaties. Maar toch wil ik nog weten of ik het wel nog kan doen. En psychedelen doe ik trouwens alleen in vakanties (1 tot heel soms 2 keer) Dank jullie wel!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je hebt een vervelende ervaring gehad met een sterke joint. De klachten die je omschrijft zijn geen direct gevolg van het roken of blowen. De klachten die je omschrijft krijg je daar namelijk niet van. Wel zijn het hele duidelijke klachten van een angst- of paniekreactie, de zogenaamde bad trip na blowen.

Wel vaker komt het voor dat, soms zonder aanleiding, mensen een angst- of paniekreactie krijgen van blowen. Soms gaat dat helemaal onderbewust. Maar het is wel heel duidelijk dat het lichaam in de stressmodus komt te staan. Hartkloppingen, hartsteken en het gevoel dood te gaan lijkt daar erg op. Maar ook hyperventilleren, tintelingen en hoofdpijn horen wij vaak.

Iedereen heeft wel eens last van hartkloppingen. Maar wanneer je in de stressmodus staat, ga je dat ineens allemaal opvallen. Veel mensen denken dan dat zij in gevaar zijn en gaan zich nog meer stress maken. Dan zit je al snel vast in een vicieuze cirkel, waar je moeilijk uit komt.

Een vervelende ervaring, maar ik ben blij dat je nu nergens meer last van hebt. Maar ik vind 3 weken nog wel erg kort geleden. Het nadeel is, dat als je dit eenmaal een keer gehad hebt, dat drugsgebruik, roken, koffie drinken of alcohol dit stressmechanisme gemakkelijker opnieuw aan kan zetten. Met andere woorden, dan kan lsd gemakkelijker angst en paniek triggeren, waardoor je dit soort klachten zoals hartkloppingen kunt krijgen. Als jij je dan zorgen gaat maken, dan zit je al snel weer in een bad trip. Een langere rustpauze van minimaal drie maanden klachtenvrij zijn, raden wij aan.

Mensen kunnen ook vervelende klachten blijven houden na een bad trip. Zoals angst, paniek, waarnemingsstoornissen of je heel afgevlakt voelen. Daarbij komt ook kijken dat je maar 17 bent. Wij zien dat over het algemeen, bij jonge mensen dit soort klachten ook vaker ontstaan.

Dus samengevat kan het zomaar zijn dat je lsd gaat gebruiken en je hier prima op gaat. Toch heb je door je recente ervaring met een joint, een groter risico op het krijgen van een bad trip. Waar je vervolgens ook in het dagelijks leven last van kunt gaan krijgen. Ik hoop dat je met deze info voor jezelf een goede keuze kan maken. Heb je nog vragen? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

26 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG