Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik had laatst erg veel geblowd. Een paar joints en een joint met pure thc ertussen. Ik kreeg toen opeens visuals, ik zag de muur soort van ademen. Dit was 1 maand geleden maar nu als ik nuchter ben en lang naar een stilstaant object kijk heb ik er terug last van en als ik terug blow gaat mijn hart heel erg snel en dan krijg ik paniekaanvallen. Soms dacht ik zelfs dat ik een hartinfarct kreeg ofzo want dat was niet normaal maar ik blow al 2 jaar en heb hier nooit eerder last van gehad. Komt het misschien omdat ik deze zomervakantie eens een psychedelic heb genomen? Of is het iets anders?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je geeft aan dat je een aantal joints had gerookt en een joint met pure thc. Daar heb je visuals van gekregen. Was dit angstig om te beleven? Het kan namelijk zijn dat je een bad trip hebt gehad van de hoeveelheid die je hebt geblowd. Hallucineren komt namelijk weleens voor bij mensen die blowen, als is dat niet hetzelfde als hallucineren van psychedelica. Een andere oorzaak kan inderdaad zijn dat je psychedelica hebt genomen van de zomer en dat je door het blowen een flashback hebt gekregen. Ik neem beide oorzaken met je door.

Het komt met regelmaat voor dat mensen die blowen in een bad trip raken. Vaak is dat de oorzaak van een hoge dosering of een slechte set en setting. Wanneer je in een bad trip hebt is dat heftig om mee te maken. Je kan er angstig door worden en ook soms delen van ervaren als je nuchter bent. Het is ook zo dat je door deze bad trip een gevoeligheid hebt opgelopen om dit weer te ervaren als je gaat blowen.

Ik raad je daarom aan een aantal maanden niet te blowen en voorzichtig te zijn als je dat wel gaat doen. Doseer niet hoog en probeer goed aan te voelen hoe jij je voelt en hoe de werking van cannabis bij je binnenkomt. Er zijn voor nu een aantal tips die je kunt hanteren om minder last te hebben van jouw klachten. Ze zijn beschreven op onze pagina over angst en paniek en gaan over tips die jouw herstel kunnen helpen.

Een andere oorzaak kan liggen in jouw psychedelicagebruik van afgelopen zomer. Het kan zijn dat een eerdere ervaring met psychedelica gecombineerd met cannabisgebruik, ervoor zorgt dat je op een later moment een flashback kan beleven. Het schijnt dat er in de hersenen bepaalde 'paden' zijn aangelegd, waardoor je tijdens het blowen zelfde effecten kan ervaren van een trip van psychedelica. Ook hierbij geldt, stop een aantal maanden met blowen en andere drugs om daar goed van te herstellen. Neem de eerder genoemde pagina met tips goed door, zodat je hier goed van herstelt.

Vriendelijke groet,

Calvin

28 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG