Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb een vraag over de symptomen van cocaïnegebruik. Voorheen kreeg ik tijdens het gebruik er nooit last van, maar tegenwoordig heb ik tijdens het gebruik van cocaïne een tik die er voor zorgt dat ik met mijn hoofd begin te tikken de hele tijd. Zo heel af en toe zou ik haast ongecontroleerd zeggen. Ook ga ik er tegenwoordig van trillen met m'n armen en handen. Zijn dit symptomen die vaker voorkomen of juist niet ? Zo niet, waarom krijg ik deze bijvoorbeeld wel ? En wat is de precieze oorzaak van mijn symptomen. En wat zou ik hier misschien aan kunnen doen, buiten natuurlijk niet meer snuiven natuurlijk.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik denk dat je een aanleg hebt voor deze tics. Cocaïne verhoogt dopamine en die is behalve bij kicks ook betrokken bij alle bewegingen.

Daarnaast verhoogt ook adrenaline. Dat verhoogt spierspanning. Mogelijk heb je ook andere onderliggende spanningen? Die worden dan versterkt. Had je vroeger ook tics?

Dit allemaal in theorie. Nee, ik heb het op deze site nog niet eerder gelezen. 

In theorie zou je er iets bij kunnen nemen dat die neurotranmitters weer verlaagt. Maar dan raak je ook je effect kwijt.

Ik ben benieuwd hoe lang het aanhoudt.

Als het lang is zou je, in overleg met een arts, diazepam 5 of 10 mg eroverheen kunnen nemen.  

Stoppen is 1, maar dosis verlagen is ook een experiment waard.

MVG,

Gerard A

drugarts 

28 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG