Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik de laatste tijd veel cocaïne. Nou weet ik dat het gebruik van de verkeerde neusspray (met bijvoorbeeld xylomethazoline) een extra nadelig effect met zich meebrengt. Wat is de beste optie in dit geval? Ik heb een aantal keer wat gelezen over een zoutoplossing, maar niet echt een duidelijk beeld gekregen over wat nou het slimste is om te doen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Cocaïnegebruik brengt een aantal risico's met zich, een van de risico's is beschadiging en irritatie aan het neusslijmvlies. Met de neusspray waar xylomethazoline in zit vergroot je de belasting van je neus. Het gebruik van neussprays als medicijn brengt op zich zelf al risico's met zich mee, namelijk kans op verslaving en schade aan het neusslijmvlies. Als je cocaïne in een neusspray doet, zou het zo kunnen zijn dat cocaïne en eventueel versnijdingmiddelen gaan klonteren in de neusspray. Waarschijnlijk zal het effect van de cocaïne hetzelfde zijn, maar afhankelijk hoe je het mengt met de neusspray kan het ook verdund raken. Dus dan merk je minder effect van de cocaïne en moet je vaker de neusspray sprayen, wat voor overbelasting van het neusslijmvlies kan zorgen. Bij een neusspray met medicijnen, loop je risico dat je teveel medicijnen binnen krijgt.

Verder spreek je over een zoutoplossing. Na gebruik (geldt voor alle drugs die gesnoven worden) kun je je neus het beste direct schoonmaken. Zo haal je resten van de drug uit je neus en voorkom je irritaties. Dit kun je het beste doen met een lauw water waar een beetje zout in is opgelost. Op onze pagina over cocaïne kun je nog meer tips vinden.

Vriendelijke groet, 

Calvin 

21 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG