Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik ben een jongen van 16 jaar. Er zijn nu al 4 dagen voorbij gegaan sinds dat ik een joint had gerookt (de eerste in een paar maanden). Tijdens het roken van die joint was ik met mijn vrienden. Het ging gewoon goed, totdat ik ineenkeer een raar gevoel kreeg. Ik kon iedereen verstaan, maar het leek alsof mijn hersenen gewoon uitgeschakeld waren. Ik kan me nog herinneren dat ik de hele tijd kon praten en dat ik heel raar klonk. De volgende ochtend was het weer weg, maar toen ik begon te gamen kreeg ik ineens een klap en was het rare gevoel weer terug. Ik heb sindsdien hele tijd het gevoel dat ik wel dingen kan ondernemen en dat ik praat en luister, maar dat ik er niet helemaal bij ben. Dit ook nog met de combinatie dat ik nu ziek (de griep) ben is het vreselijk irritant. Het is ondertussen ook een beetje verminderd. Ook had ik gisternacht een paniekaanval, waar ik gelukkig kalm kon blijven. Ik word angstig van het gevoel dat dit mijn hele leven blijft. Ik heb dit gevoel al eerder gehad bij een eerdere joint een paar maanden geleden, maar dat was tijdens het stoned zijn en de volgende ochtend was het gewoon weg. Deze keer dus niet. Ik kan gelukkig me op school wel concentreren op mijn werk als dat nodig is, maar het is alsnog super vervelend. Ik heb het internet een beetje afgezocht (ja, ik weet dat ik dit eigenlijk niet moet doen anders kan ik meer angsten krijgen, maar ik was heel erg verward.) en het lijkt erop dat ik een last heb van een beetje depersonalisatie en ik heb gelezen dat dit ook nog eens jaren kan blijven :( Zijn er nog tips of heb ik helemaal geen depersonalisatie? Dankjewel alvast voor het antwoord

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Freddie

Beste vraagsteller,

Als ik je verhaal zo lees heb je een bad trip gehad na cannabis gebruik. Dat kan een heftige ervaring zijn die ook in de dagen daar na nog voor grote angst kan zorgen. Soms zorgt het in de dagen daarna voor restklachten zoals angst, gevoeligheid voor geluid, problemen met zicht, derealisatie en depersonalisatie. Maar als het niet vanzelf herstelt en lang aanhoudt dan verdienen je klachten meer aandacht. Al is het tegenstrijdig genoeg wel belangrijk dat je er zelf niet teveel op gaat focussen. Nogmaals, deze klachten gaan dus in verreweg de meeste gevallen vanzelf na verloop van tijd over. Maak je niet onnodig teveel druk maar proberen rust en afleiding te vinden.

Lees ook even onze pagina over omgaan met DPS. Hier staan allerlei tips. Deze tips zijn voor jou van toepassing, ondanks dat je naar het lijkt niet echt DPS hebt. Maar rust vinden in je lichaam en geest zijn en belangrijke schakel in het herstellen. Ga dus niet oneindig Google-en naar mogelijke ziektes die je hebt. In principe worden de klachten na een tijdje minder en verdwijnen ze volledig.

Houden de klachten een langere tijd aan? Dan is het goed je klachten eens te bespreken met je eigen huisarts of de arts van ons eigen Medisch Spreekuur Partydrugs. Dat is Gerard Alderliefste. Kijk even op de pagina Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs en maak een afspraak voor een telefonisch consult.

Succes met het herstel!

Mvg,

Ronald 

22 november 2016
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG