Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Wij gebruiken om het weekend op feestjes waar we heen gaan Ghb. Per avond maximaal drie buisjes per persoon.De hoeveelheid is goed afgemeten zodat we er alleen de voordelen van ondervinden. Wij kunnen ook goed zonder feesten. We hebben zeker niet het gevoel dat we het teveel gebruiken en dat we het risico lopen hieraan verslaafd te raken. Is dit terecht of lopen we wel gevaar?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1983

Beste vraagsteller,

Het komt op mij over alsof jullie er vrij bewust mee omgaan. Het is verstandig om er wel een langere tijd tussen te laten, om te ervaren hoe je dat afgaat, liever te voorzichtig dan net even te makkelijk. Belangrijk is om, zoals jullie netjes doen, afspraken met jezelf en elkaar te maken en deze niet te overschrijden. Zodra je merkt dat je een afspraak niet nakomt of elk weekend begint te gebruiken kom je in de gevarenzone en is het zeker beter er mee te stoppen.

Fysieke afkickverschijnselen komen pas na dagelijks gebruik en dit is vrij ernstig, afkicken onder begeleiding is echt een vereiste. De kans op terugval na verslaving is enorm groot. Wat ook belangrijk is, is goed na te gaan wat de intentie is van gebruik, is het echt recreatief? Of ben je ergens voor op de vlucht? Of heeft het een andere reden?

Ook is echt belangrijk, zoals jullie al doen, om het niet definitief te koppelen aan bijvoorbeeld feesten of sex. Zonder drugs zou je van deze activiteiten ook moeten kunnen genieten.

Op onze website kun je wat meer lezen over de risico's van ghb en verslaving.

Met vriendelijke groet,

Mick J.

11 januari 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG