Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, bij mijn is geconstateerd dat ik ADHD heb, hier heb ik sinds kort Dexafetamine voor gekregen. Hier ben ik wellis waar pas mee gestart, wat de diagnose heb ik ook pas sinds dec 2016 te horen gekregen. Nou is mijn vraag; Hoe zit dat met eventuele drugs gebruik? Ik vind het lekker om in de avond een hasj joint te roken, kan dit samen? En ook vind ik het wel is leuk en gezellig om in het weekend wel is een lijntje speed te nemen, en GHB. kan GHB met dit medicijn kwaad? of speed? ik weet dat dexafetamine een bepaalde stof heb wat ook in speed zit, maar snap dat het toch wel wat anders is. Is het voor mijn noodzakelijk dat ik echt met 1 van de drie dingen moet stoppen of echt echt niet samen kan met dit medicijn? en weten jullie ook of er bepaalde ernstige risico's aan zitten? Ik hoop dat jullie hier eventuele informatie over weten en mijn dit kunnen vertellen. Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 31011993

Beste vraagsteller,

Ik begrijp je vraag goed. Allereerst is het spannend of jouw behoefte om drugs te gebruiken kleiner wordt door het medicijn. Dat komt soms voor omdat mensen met ADHD vaak drugs zoeken om hun klachten te verminderen, zoals een druk hoofd hebben of chaotisch zijn.

Kijk eerst of je bijwerkingen hebt van dexamfetamine: vaak komen voor: verminderde eetlust, slapeloosheid en nervositeit. Ook vaak hartkloppingen, buikpijn en/of krampen, misselijkheid, braken, droge mond. Duizeligheid, hoofdpijn, hyperactiviteit. Abnormaal gedrag, agressie, opwinding, angst, depressie of prikkelbaarheid.
Kijk goed of jij daar ook last van hebt. Zo ja, dan moet je ook om die reden inderdaad niet combineren met cannabis, speed of GHB.

Dex-cannabis:

Er is een verhoogde kans op een bad trip: in paniek raken bij deze combinatie. Het kan ook goed gaan, maar dan moet je de regels voor 'zo veilig mogelijk gebruik' goed aanhouden. Vooral: ken de dosis en de hoeveelheid THC erin. De effecten op je hartslag en bloeddruk zijn niet goed bekend, maar beide middelen hebben invloed. Om deze redenen raden we het af, maar willen sowieso je ervaring kennen als je die opdoet.

Dex-speed:

Inderdaad beide een amfetamine, waardoor het risico op een te hoge dosering toeneemt. Dat kan een gevaarlijk hoge bloeddruk geven en psychische klachten zoals paranoia. Dexamfetamine werkt 2 x sterker op de hersenen dan speed. Hiermee is de combinatie ook geen aanrader.

Dex-GHB:

GHB kan door de dempende werking wel bepaalde up-effecten verminderen. Maar ook GHB kan bloeddruk toch verhogen en je soms juist ook stimuleren. Dat hangt af van de dosis en de persoonlijke gevoeligheid. 

Ik vrees dat het advies dan ook het beste is, om te proberen te kiezen voor je behandeling van ADHD, i.p.v. voor gecombineerd gebruik. Wees er toch eerlijk over, zeg alles tegen je behandelaar dan kunnen de effecten, maar ook de risico's in de gaten gehouden worden!

Laat je horen, ook op deze site.

MVG

Gerard A

drugsarts

20 januari 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG