Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Klopt het als je van XTC gaat hallucineren dat je tegen een overdosis aan zit? Of is dat gedeeltelijk waar? En hoe moet je ermee omgaan?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1231

Beste vraagsteller,

Als je van XTC begint te hallucineren, heb je inderdaad teveel genomen. Het hangt van jouw definitie voor het begrip 'overdosis' af. Het is inderdaad overgedoseerd, maar hoeft niet te betekenen dat je bijna doodgaat. Het is risicovol, je kan paniekerig worden of in de war raken en er volgt ook een intense dip die langer dan normaal kan aanhouden. Het is dus ook een flinke aanslag op je lichaam en geest. Om deze reden adviseren wij dan ook om niet meer dan 1 tot 1,5 mg mdma per kg lichaamsgewicht te nemen om de risico's zo veel mogelijk te beperken.

Als je dit punt hebt bereikt kun je het beste een rustig plekje opzoeken, vragen of er iemand bij je blijft, afkoelen en wat water of fris drinken (niet teveel!). Denk aan of praat over leuke dingen en verzet je niet, laat het gewoon over je heenkomen. Het blangrijkst om te blijven beseffen, is dat je gewoon iets hebt genomen, dat het daar door komt en het effect vanzelf weer over gaat.

Met vriendelijke groet,

Mick J.

24 maart 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG