Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heee, Ik had een vraagje, ik moet nu van de psychiater carbamazepine gaan slikken tegen depressieve klachten die soms optreden. Nu gebruik ik zo af en toe XTC en ik weet ook dat dat niet heel slim is aangezien ik last heb van depressieve klachten. Maar zo nu en dan vind ik het heel leuk en beleef ik ook een hele leuke dag/nacht. Nu was mijn vraag of het gevaarlijk is om XTC te gebruiken in combinatie met carbamazepine. Natuurlijk zal ik dan wel in mindere mate XTC innemen en ook meer tijd er tussen laten. Alvast hartelijk bedankt! Met vriendelijke groet,

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: carbamazepine

Beste vraagsteller,

Carbamazepine heeft vaak bijwerkingen:
Afname van witte bloedcellen met verlaagde weerstand, duizeligheid, coördinatieproblemen, slaperigheid, moeheid, misselijkheid en braken, allergische huidreacties.
Ook vaak: droge mond, moeite met scherpstellen bij kijken, hoofdpijn, verstoorde kleurwaarneming, dubbelzien, gewichtstoename. Oedeem, laboratoriumafwijkingen in het bloed, hyponatriëmie.

Sommige van deze bijwerkingen komen ook door XTC voor, dus dat kan elkaar versterken. Die laatst genoemde bijwerking is gevaarlijk met XTC. Zie https://drugsinfoteam.nl/vraag-antwoord/veelgestelde-vragen/watervergiftiging/  Daarom ben je het veiligst als je eerst bloedonderzoek doet.

Goed dat je nadenkt over XTC en depressie. Tot nu toe ging het kennelijk goed gelukkig, maar je weet dat er meer risico's zijn door deze combinatie. Had je bv veel last van 'dinsdagdips?'

Er zijn verder geen gevaarlijke interacties (wisselwerkingen) te verwachten van XTC met carbamazepine.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

09 mei 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG