Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugs infoteam, Wegens gebrek aan energie (door depressie) heb ik Wellbutrin 300mg voorgeschreven gekregen. Het is een prima middel en heb er veel baat bij! Voordat ik Wellbutrin ging gebruiken nam ik weleens Ritalin, dat kreeg ik via een kennis. Ik gebruikte dan 3x10mg per dag en het gaf me een goed en helder gevoel.Ook kreeg ik er meer energie van maar niet hyper. Nu dacht ik van de week laat ik het weer eens proberen maar er was amper effect. Is het heel schadelijk als ik 1x20mg neem om te kijken wat het doet? Hoe zit het met dexamfetamine 5 of 10mg in combinatie met Wellbutrin? Kan dat? Alvast bedankt voor uw antwoord!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 3333

Beste vraagsteller,

Als ik het goed begrijp, had je nu van Ritalin geen effect, op een dag dat je ook Wellbutrin nam. Dat is begrijpelijk omdat de stimulerende effecten van Wellbutrin sterker zijn dan die van de Ritalin 3 x 10 mg.

Toch moet je uitkijken dat je niet te hoog gestimuleerd wordt en bijwerkingen of complicaties van de middelen gaat krijgen. (Zie de bijsluiter).Als je een keer 2 x 10 mg wilt nemen om te vergelijken, moet je eigenlijk geen Wellbutrin nemen die dag.

Als Wellbutrin werkt, zoals je zegt, waarvoor zou je dan nog Ritalin willen proberen? Als je niet tevreden bent over de Wellbutrin, bespreek je dat dan met je voorschrijvende arts?

Voor Dexamfetamine geldt hetzelfde, maar die is 2 x sterker dan Ritalin.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

 

 

 

19 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG