Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik heb een vsd maar ik wil binnenkort xtc gebruiken, kan dit?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: tkj4

Beste vraagsteller,

VSD betekent ventrikel septum defect en is een aandoening van het hart, een gaatje tussen de twee kamers, die een 'ruisje' geeft bij onderzoek door de arts. Het VSD kan in het ergste geval leiden tot een hoge bloeddruk in de longslagader en hartfalen. Als het VSD vlakbij een hartklep zit, dan kan de klep daardoor gaan lekken. Maar de meeste VSD 's zijn zonder symptomen en groeien dicht met de leeftijd.

Als je hartfalen zou hebben kan XTC zeker niet, omdat het hart dan extra belast wordt. XTC verhoogt namelijk de bloeddruk. Daarmee is het heel belangrijk om te weten wat je cardioloog zegt. Mag je alles aan inspanning doen in je leven? Dan is het risico weer kleiner. En, durf je het te bespreken? Laat dat een advies zijn.

Als je ook medicijnen slikt moet je weer even mailen om de wisselwerkingen met me door te nemen.

Verder moet je weten dat XTC ook zonder VSD altijd risico's voor het hart kan hebben. Ze zijn niet groot, maar nooit nul.

En, als je 16 bent zou ik om redenen van het eerst nog laten uitgroeien van de hersenen liever wachten tot later. Die zijn namelijk nog niet volledig ontwikkeld en kunnen negatief beïnvloed worden door XTC.

Nog vragen? Welkom.

Vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

 

 

 

21 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG