Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ! Gebruik nu voor mijn paniekstoornis en angstaanvallen (wel zwaar tegen mijn zin) lexapro/escitalopram. Nu was mijn vraag, vermits ik en mijn vriend af en toe wel graag wiet gebruiken, of ik dit kan combineren met de escitalopram ? Ik zit nu op 5mg en ga max tot 10mg gaan. Is dit mogelijk samen met wiet te gebruiken of zijn er interacties ? Alvast bedankt :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Allereerst kijk je naar eventuele bijwerkingen van de medicijnen. Bijwerkingen van escitalopram kunnen zijn: angst, rusteloosheid, abnormaal dromen, slapeloosheid of seksuele veranderingen. Als je daar last van hebt dan is cannabisgebruik af te raden.

Er zijn wisselwerkingen mogelijk, omdat er een overlap is op het gebied van serotonine. Dit kan het effect wat onvoorspelbaarder maken, maar het is niet per se gevaarlijk. Wat van groter belang is, is dat cannabisgebruik bij angst aan één kant angst kan vergroten en een bad trip kan triggeren, maar aan de andere kant prettig ontspannend kan zijn. Dat heeft te maken met de set en de setting van gebruik.

 

mvg

Gerard A

drugarts

30 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG