Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik ga deze zomer voor het eerst truffels doen. Ik heb wel al ervaring met wiet, alleen het is nu zo dat ik paar maanden geleden in een bad trip ben beland (te veel gerookt). Sindsdien doe ik nog steeds wiet, laten we zeggen 1 keer per 2 weken. Ik ben vanaf het moment dat ik in die bad trip ben terechtgekomen wel bang dat dit opnieuw zal gebeuren. Schiet soms zomaar door m'n hoofd heen, van te voren of tijdens het smoken. Is gelukkig niet gebeurt, alleen is het probleem nu.. Zal dit gevoel de kans op een bad trip verhogen? Vooral als ik erover nadenk voel ik m'n hartslag al sneller kloppen, zelfs nuchter. Plus, wat is de beste dosis voor mij qua (gedroogde en/of verse) truffels? Ben een meid van 18, 1.65m en weeg zo'n 53 kilo. Dankjewel!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je jezelf informeert! Na een bad trip kan er angst ontstaan voor het herhalen. Het is echter vaak de mindset die een bad trip triggert, en niet alleen de dosering. Daarom is het belangrijk dat je, met welk middel dan ook, begint met lage doseringen en pas de volgende keer eventueel meer neemt. Op deze manier wordt je steeds comfortabeler met een middel en heb je meer vertrouwen.

Bij psychedelica zijn de 'set & setting' super belangrijk. Met 'set' bedoelen we je mindset, dus: hoe voel je je, zit je lekker in je vel en wat is je verwachting? Met de 'setting' bedoelen we de omgeving, sociaal en fysiek. Zorg voor een ontspannen loungeplek met mensen die je vertrouwt. Zorg dat het in een omgeving met rustige muziek is, waar niemand onverwachts langs kan komen.

Qua beste dosis kun je je het beste laten informeren in de smartshop. Voor de eerste keer zou ik niet meer dan 5 tot 7,5 gram verse truffels nemen afhankelijk van de sterkte (vandaar het informeren in de smartshop zelf).

Wat ook nog een factor is, in Nederland zijn de THC-waardes van wiet vrij hoog en de CBD-waardes vrij laag. THC zorgt voor het creatieve, licht psychedelische effect en CBD is een angstremmer. Bij buitenlandse hasj (ook verkrijgbaar in Nederlandse coffeeshops) is dit vaak beter in balans. Nederwiet heeft dus sneller de neiging om een bad trip te triggeren. Er zijn veel gebruikers die niet tegen wiet kunnen, maar wel tegen truffels. Het hoeft dus geen garantie te zijn dat als je het bij wiet hebt dat je het bij truffels ook hebt.

Nog een belangrijk punt in de ervaring zelf is het beseffen dat het tijdelijk is. Het effect werkt weer uit. Hoe intens het nu ook mag zijn. Het is slechts een kwestie van tijd voordat je weer nuchter bent :) Dit kan een comfortabele gedachte zijn, waardoor je de intensiteit beter kunt handelen.

Hier kun je meer lezen over de effecten, risico's en tips voor het gebruik van truffels

Hier kun je meer lezen over de effecten, risico's en tips voor het gebruik van wiet.

Vriendelijke groet,

Mick

30 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG