Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedendag, ik heb een vraagje.. Vorige week maandag had ik ongeveer 3 kwart van een gram gesnoven en er een beetje bij gedronken.. Ik heb vandaag een urine controle. Is dit er denkje uit? Ik eet veel groente en fruit, dus genoeg vitamines enzo. Ik snuif soms alleen in het weekend wat en nooit meer als een halve gram eigenlijk.. dit was een uitzondering. Was nog benieuwd wat een chronisch gebruiker? En als je 3 kwart van een gram op een avond snuift is dat dan extreem gebruik?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Belangrijk voor mij is om te weten wat je gesnoven hebt? Er zijn talloze middelen dat je kan snuiven. De meest voorkomende zijn cocaïne, speed en ketamine. Gezien de dosis ga ik er vanuit dat je niet schrijft over ketamine.

Cocaïne is twee tot vier dagen aantoonbaar in het urine en bij langdurig gebruik tot wel acht dagen. Speed is één tot vier dagen aantoonbaar in het urine. Gezond eten beïnvloedt dit niet. Er zijn veel trucs op het internet te lezen om dit te omzeilen maar die zijn niet effectief.

Je wilt weten wat een chronisch gebruiker is. Ik denk dat je doelt op onze tekst waar staat dat bij chronisch gebruik cocaïne langer aantoonbaar is. Daar is geen exacte grens voor, maar denk aan dagelijks gebruik in recent verleden.

Incidenteel gebruik van driekwart gram coke is niet per se extreem gebruik. Ik neem nu aan dat je het over coke hebt. De meeste mensen gebruiken een kwart of halve gram coke op een avond. Niettemin geeft elk gebruik van coke forse risico's voor hart en vaten. Hoe vaker en hoe meer je gebruikt, hoe groter de kans op problemen zoals een hartinfarct.

Ik hoop zo je vragen beantwoord te hebben. Zijn er onduidelijkheden? Stuur dan gerust nog een bericht!

 

Met vriendelijke groet,

 

Dion en Eline

21 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG