Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoe kom je af van paniekaanvallen veroorzaakt door een bad trip? Groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: paniek

Beste vraagsteller,

Wat naar om te horen dat last hebt (gehad) van paniekaanvallen.

Uit je vraag kan ik niet duidelijk halen of je de paniekaanvallen voorkwamen tijdens het drugsgebruik of daarna. Zie hieronder een stukje voor beide gevallen. Kies maar wat van toepassing is ;-).

Wanneer paniekaanvallen voorkomen tijdens druggebruik is het een goed idee om geen drugs of alcohol meer tot je te nemen, op een rustige, koele plek te gaan zitten zitten met mensen die je vertrouwt. Mijd omgevingen waar veel prikkels zijn, zoals ruimtes met harde muziek of veel mensen. Check drugs, set en setting voor meer info. Een tripsitter zou ook een goed idee kunnen zijn.

Het kan ook voorkomen dat paniekklachten ook na een bad trip aanhouden. Als dit het geval is, is het goede nieuws dat bij bijna iedereen deze klachten na verloop van tijd afnemen en stoppen.

Wanneer in een bad trip zit, ondervindt het lichaam veel stress. Je lichaam gaat naar een "fight or flight" modus. Je lichaam maakt zich klaar om te vechten of vluchten door spieren aan te spannen, je hartslag te verhogen enzovoorts. Als je last hebt van paniekaanvallen kan je lichaam een tijdje in deze verhoogde staat van paraatheid blijven, terwijl het eigenlijk niet nodig is.

Het herstellen van deze klachten heeft tijd nodig. Je gaat je lichaam weer aanleren dat het stressen niet (meer) nodig is. Je kan het herstelproces versnellen door veel rust te nemen, genoeg te slapen en gezond te eten. Ook mentaal kan je jezelf helpen. Door aan paniekaanvallen of zorgen te denken, kunnen ze juist veroorzaakt worden. Afleiding zoeken en stressvolle situaties vermijden helpt dus om de klachten te doen verminderen. Vermijd ook alcohol, koffie, nicotine en drugs. Dat kan je lichaam namelijk ook diezelfde stress geven. Hier lees je onze verdere tips.

Houden de klachten aan dat zou je contact op kunnen nemen met je huisarts of het medisch spreekuur partydrugs. Op het spreekuur partydrugs kan onze arts je te woord staan. Hij is gespecialiseerd in klachten, zoals paniek, omtrent drugsgebruik.

Ik hoop dat je zo snel van je klachten af komt,

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

10 september 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG