Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ik ben 16 jaar en heb nu een jaar lang vrij regelmatig drugs gebruikt. Voor ik begon met gebruiken is er al een vitamine b12 tekort bij mij vastgesteld. Mijn geheugen is hierdoor erg achteruit gegaan. Ik vraag mij af of datgene wat ik tot nu toe gebruik heb mijn toekomst op de universiteit zou belemmeren. Want met de gevolgen van mijn tekort heb ik flink te kampen.mijn vraag is dus of het mijn toekomst op de universiteit zal bemoeilijken. Wat ik heb gebruikt: Ongeveer 25 tot 30 XTC pillen niet heel zwaar. 4 gram MDMA 3 gram speed 6 gram coke Heel veel lachgas patronen 4 gram ketamine 1 pil 4fmp Ik weet niet waar ik mijn vraag zou kunnen stellen anders dan hier. Alvast bedankt! Groetjes Katy

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 26072001

Beste vraagsteller,

Je schrijft dat je geheugen achteruit is gegaan door een vitamine b12 tekort. Vitamine b12 tekort kan leiden tot klachten zoals tintelingen in handen, een doof gevoel, concentratieklachten en geheugenproblemen. Vooral regelmatig gebruik van lachgas kan op zichzelf ook leiden tot B12 tekort. Als je daar op tijd bij bent, de klachten herkent, en stopt met gebruiken van lachgas zijn de klachten omkeerbaar. Maar als je tot een risicogroep behoort, zoals mensen die al een b12 tekort hebben (zoals bijv. veganisten) en daarnaast regelmatig en grote hoeveelheden lachgas gebruikt dan kunnen de gevolgen heftiger zijn en misschien zelfs onomkeerbaar.

Lachgas gebruik in de toekomst is voor jou dus not done. De andere drugs die je gebruikt hebt hebben niet zo'n heftig impact op b12 en leiden niet via deze route tot geheugenproblemen bij de hoeveelheden die jij gebruikt hebt.

Verder, wat was de oorspronkelijke oorzaak van je b12 tekort? Word je op dit moment behandeld vanwege deze oorzaak voor b12 tekort? Of heb je je lifestyle hier op aangepast? Bespreek dit samen met je arts. Tot slot denk dat ik dat je gewoon van je eigen kracht uit moet gaan. In hoeverre heb je manieren gevonden om om te gaan met deze klachten? Hier kan de arts ook advies in geven. Heb vertrouwen dat je een universitaire opleiding kunt afronden, ook als je geheugenklachten hebt.

Mvg,

Ronald

11 september 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG