Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben 51 jr. Heb sinds mijn 12e levensjaar door een fietsongeluk (op stuitje gevallen na een sprong met een BMX)chronische rugpijn. Sedert 21 jr. ben ik begonnen met Tramadol en daarna het slopende Oxycontin /codone Ik heb jarenlang gezocht wat bij mij de rugpijn zou kunnen zijn. Heb inmiddels alle specialisten etc.. bezocht. Niemand heeft ooit iets kunnen vinden. Nu is het vermoeden dat de Oxycodone 4x5mg p.d snelwerkend (nu) de reden zou kunnen zijn voor mijn pijn simpelweg omdat er geen verklaring is voor mijn pijn. Nu wil ik hier vanaf maar het lukt mij niet. De pijn is niet om uit te houden. De ontwenningsverschijnsels wat ik overal lees heb ik niet. Ik probeer de oxy nu in samenwerking met 8 paracetamol af te bouwen. Toch lukt het mij niet. De pijn in mijn rug is vreselijk als het medicijn uitgewerkt is. Mijn Huisarts doet er eigenlijk laconiek over. Gewoon om de 4 wkn 1 minder. Ben radeloos. Mijn vrouw vind mij maar een junk (terecht denk ik) en zwak. Is dat wel zo? Ik lees mij suf op google maar kom geen stap verder. Maar iedere keer weer de term je bent verslaafd daar wordt ik ook knetter van en maakt mij echt zwak. Nu wilde ik mij laten opnemen zegt mijn huisarts je medicijn inname is dusdanig weinig dat dit niet gaat. Ik vind ook nergens een luisterend oor. Behalve dat ik een junk ben. Af en toe denk ik jonge ga voor de Trein staan ben je gelijk van alle problemen af. Zover wil ik het niet laten komen dat zou pas echt zwak zijn. Hulp, Hulp, Hulp. ben echt moe en radeloos!! Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1966

Beste vraagsteller,

Je hebt enorme pijnklachten en bent gewend geraakt aan de opiaat pijnstillers. 

Dat komt vaak voor en heeft niets te maken met zwakte. Punt. Het is een lichamelijke zaak, waar geestelijke situaties alleen maar invloed op kunnen hebben: verergeren, maar ook verbeteren.

Je huisarts en omgeving steunen onvoldoende. Google al helemaal. Stop daarmee.

Hierom moet je je laten verwijzen naar een pijnpoli in een ziekenhuis of naar de verslavingszorg, waar artsen je begripvol gaan helpen. Ik ken specialisten, laat weten waar je woont.

Je bent geen junk, maar wel verslaafd geraakt. Dat kan iedereen overkomen als je die medicijnen te lang slikt. 

Mijn advies vandaag is om een dosering te vinden waarbij je je goed kan redden, terug naar max 4 Paracetamol en verder om te wachten met afbouwen totdat je behandelplan klaar getimmerd is.  

Deal?

Succes,

 

Gerard A

verslavingsarts 

 

 

22 september 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG