Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik heb een medische vraag over het overmatig gebruik van speed. Ik hoop dat een arts deze vraag kan beantwoorde. Ik heb tijdens oud en nieuw samen met een vriend van mij verkeerde speed gebruikt. Deze speed was erg sterk en het bleek later verkeerde speed te zijn. Dat wisten we alleen nog niet die avond, maar we hebben hier over de hele avond verdeelt zo'n 5 gram van weggesnoven. Rond klokslag 04:00 kregen we allebei een aanval. Die vriend van me storte in elkaar en begon bloed te spugen. Nog geen 5 minuten later moest ik naar de wc, en terwijl ik de boodschap dee kreeg ik ineens enorme pijn in mijn onderbuik. Het voelde als een soort van kramp maar tegelijkertijd alsof er iemand met een mes in mijn buik zat te steken. Dit duurde ongeveer 20 seconden. Daarna voelde ik me ziek en keek vervolgens in het toilet. Ik zag daar tussen de boodschap iets verdachts liggen. Alleen kon ik niet goed zien wat het precies was omdat te erg onder invloed was kon ik me daar niet op focussen. Alles werd erg vaag en ik werd vervolgens misselijk. Het leek alsof er soort van witte sliert op de tussen de boodschap lag. Net toen voor mij alles duidelijk werd bonkte er iemand aggresief op de toiletdeur en begon tegen mij te schreeuwen. Hierdoor werd ik afgeleid en heb vervolgens doorgetrokken. Ik had de hele avond nog een leeg gevoel in mijn onderbuik maar ik kon me niet beseffen wat het was. Na deze oud en nieuw avond hebben die vriend en ik samen besloten voorgoed te stoppen met het gebruik van harddrugs. Hier heb ik me aan gehouden dus ik ben nu inmiddels 8 maanden schoon. Ik ben nu 8 maanden verder en heb nu bijna elke dag nog steeds klachten. In de loop van de tijd heb ik 5 keer een acute situatie gehad. Ik stort in elkaar van de steken en vraag om hulp, mensen schrikken dan en bellen de spoedeisendehulp. Ik ben daar nu 5 keer in 8 maanden geweest maar ze kunnen me daar niet verder helpen. Ik wordt onderzocht en vervolgens weer naar huis gestuurd omdat er niks acuuts aan de hand is. De klachten blijven wel komen en worden erger, ik begin me zorgen te maken maar durf niet meer naar het ziekenhuis Het zijn weer die zelfde steken in mijn onderbuik die ik toen ook had, alleen nu lijkt het er op dat de steken zich hebben uitgebreid naar mijn gehele darmstelsel. Rechts, links boven en onder komen ze voor, nu ook aan mijn blinde darm rechtsonder. Iemand die mij verder kan helpen met deze klachten of deze klachten herkent? Ik heb geen idee waar ze vandaan komen maar ze bellemmeren mij op het dagelijks leven. Mijn vermoeden gaat dat het iets met die avond te maken heeft. Iemand die dit herkent of weet waar dit mee te maken heeft? Zo nee, kan iemand mij dan een advies geven wat ik dan het beste zou kunnen doen? Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 4291

Beste vraagsteller,

Wat vervelend voor je dat je zo lang last houdt. Wij hebben jouw klachten nog niet eerder gehoord. Darmklachten van speed kunnen wel vóórkomen. Omdat bloedvaten in het lijf vernauwen door speed en soms ook de vaten van de darm. Dan krijgt een darm zuurstoftekort. Maar het is alleen bekend, dat dat alleen tijdens het gebruik voorkomt. Daarom is het goed dat je op zijn minst een keer bij een maag-darm arts bent geweest om te kijken of ze weten wat het is.  Daarna kun je ons eens bellen om nog eens te overleggen over andere oorzaken. Dit is de link: Spreekuur.

Dat je vriend bloed braakte moet ook door een specialist zijn onderzocht. Soms is er al een maagafwijking van tevoren. Dat verdachte in je ontlasting is ook niet te verklaren vanuit drugsgebruik. 

Tot horens en het beste,

 

vr grt

 

Gerarad A

drugsarts 

 

 

 

02 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG