Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte Ik wil mexicaaanse truffels uitproberen, deze zijn het mildste van alle paddos, en ga 5g nemen is ook de laagste dosis. Ik neem paroxetine 20 mg anti depressivum, concerta 54 mg, en bromazepam benzodiazepine 2x 12 mg. Ik voel me goed, neem deze medicatie al 1 jaar. Kan er gevaar ontstaan? Heb onlangs me hartslag, bloeddruk laten meten, en die was heel normaal. Ik doe ook veel aan lichaamsbeweging, stappen op mijn werk, 9 km gemiddeld, 5x op een week, dit weet ik omdat mijn gsm in mijn zak zit en het berekent het afstand. En fitness 3 x in de week. Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1988

Beste vraagsteller,

De reden dat je antidepressiva slikt is belangrijk. Als je nog bv somberheidsklachten hebt moet je geen drugs gebruiken, de kans op 'fout gaan' is groter. Als je je zo goed voelt zoals je beschrijft, dan is de kans groot dat het goed gaat. De uitwerking van truffels kan wat veranderd zijn door de paroxetine. Dat middel verhoogt serotonine, truffels blokkeren voor een deel de serotonine juist. Zorg dat je bij uitblijven van effect niet extra gaat nemen . Er kan onverwacht een te hoge dosering ontstaan.

Ook voor Concerta geldt dat je geen bijwerkingen (meer) moet hebben. Stel dat je gespannen bent ervan of een hoge hartslag hebt, dan zijn truffels niet aan te raden. 

Van bromazepam wil ik je nog vragen of je geen last hebt van verslaving. Het is bekend dat je gaat wennen aan deze middelen, die op -pam eindigen. Op een moment kun je niet meer zonder. Als je daarover wilt praten, mail dan nog een keer ajb.

MVG

Gerard A

drugsarts

 

 

 

 

 

22 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG