Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Wij nemen zaterdagnacht een xtc-pilletje en de zondag is dan bijkomen en uitrusten maar wel met om de paar uur een buisje ghb. Kunnen we op zondag dan wel al l-tryptofaan nemen of kan dit problemen opleveren icm de ghb?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Ghb l-triptofaan

Beste vraagsteller,

Er is hier geen wetenschappelijk onderzoek dus je blijft eigen proefkonijn als het gaat om onbekende combinaties. De dag na XTC kun je al last hebben van een dip, als je deze dip gaat "ontwijken" door het nemen van GHB kan de dip de dagen erna verergeren, maar ook wegblijven, wat weer de illusie kan geven dat er minder schade is aangebracht dan in werkelijkheid. De dip volledig ervaren is ook belangrijk om te weten wat je doet zodat je je houdt aan de maatregelen die je kunt nemen om de risico's op langer termijn ook zoveel mogelijk te beperken. Deze maatregelen bestaan voornamelijk uit niet hoger doseren dan 1 tot 1,5 mg MDMA per kg lichaamsgewicht en niet vaker nemen dan 1x in de 2 tot 3 maanden.

Hier kun je meer informatie vinden over L-tryptofaan voor het verminderen van de dip. GHB en L-tryptofaan gaat hoogstwaarschijnlijk goed m.b.t. serotonine syndroom. GHB op zichzelf verhoogt ook serotonine maar niet zo sterk als andere middelen of medicatie. Voorzichtigheid is dus wel geboden in combinatie met GHB omdat er ook verder geen onderzoek is gedaan naar deze combinatie. Er is dus mogelijk toch een licht verhoogde kans op serotonine syndroom. De dosering GHB beperken van een buisje naar bijvoorbeeld een half buisje zou een risicobeperkende maatregel kunnen zijn.

Vriendelijke groet,

Mick & Gerard

23 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG