Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Sinds dit jaar augustus ben ik gestart met venlafaxine Retard 37,5mg en zit ik nu op 75mg. Ik voel niets van verbetering dan alleen de bijwerkingen van het medicijn. Eigenlijk is het geen doen om te stoppen met venlafaxine om dan weer drugs te gebruiken, zo krijgt het medicijn nooit de kans z'n werking te doen zoals het hoort en is het daarbij ook frustrerend als de drugs geen werking heeft. Xtc heeft sws geen werking met venlafaxine, wel ervaarde ik het in dingen "zien" maar niet het gevoel met XTC. MDMA is te doen wanneer je de venlafaxine goed afbouwd (om de week de helft afbouwen) maar wat dus ook betekend dat alle negatieve emoties/gedachtes 10x harder binnenkomen. Een tip, wiet roken! Dat wekt een of andere manier toch nog iets op en heb ik daarbij geen nare ervaringen gehad. Nu wil ik truffels gaan gebruiken maar ben ik daar niet bekend mee, moet ik bij het gebruik van truffels ook afbouwen? Of hoeft dat juist niet? En heeft het überhaupt gevolgen? Het zal m'n eerste keer zijn om truffels te gebruikem en wil ik teleurstellingen voorkomen. Groetjes, Lindy Venlafaxine 75mg Temazepham 20mg

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 300591

Beste vraagsteller,

De reden dat je antidepressiva slikt is belangrijk. Als je nog bv. somberheidsklachten hebt, moet je geen drugs gebruiken. De kans op 'bad gaan' is groter. Je schrijft zelf al dat je geen verbetering merkte nog. Hopelijk is er nu inmiddels toch wat effect merkbaar.

Er is ook kans dat het effect iets anders is (zwakker of sterker) door de antidepressiva. Beide middelen hebben met serotonine in de hersenen te maken namelijk. Zorg dat je bij uitblijven van effect niet extra gaat nemen. Er kan onverwacht een te hoge dosering ontstaan. 

Gelukkig ging wiet goed, maar weet dat dat ook twee kanten op kan gaan. Zorg dat je altijd weet dat je een lage dosis neemt. Als je het doet.

Mijn advies is om niet af te bouwen van venlafaxine. Je kan ontwenningsverschijnselen krijgen. Daardoor neemt de kans op een bad trip toe. Helemaal in combinatie met een te hoge dosis. Ook onderbreek je je behandeling. Dan duurt het nòg langer voordat je weet of het werkt. Het beste is gewoon om gebruik uit te stellen tot een andere tijd in je leven. 

Het is interessant om te weten dat truffels of paddo's soms ook tegen depressie kunnen werken. Maar soms wekken ze het juist weer op! Voor dat experiment is het nog te vroeg. Dat doe je niet in combinatie met venlafaxine.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts 

PS meld je ons je evt ervaringen ajb?

07 november 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG