Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

beste drugsinfoteam! kun je beter met 2c-b beginnen of met xtc? Als je het allebei nog nooit geprobeerd hebt. groetjes!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 0612

Beste vraagsteller,

Als je besluit drugs te gaan gebruiken, kun je beter kiezen voor één middel per keer. Zeker als het de eerste keer is dat je een middel gebruikt, is het niet verstandig meteen te combineren. Het gebruik van 2c-b of mdma alleen al kan een overweldigende ervaring zijn wat los van elkaar al een heel leuk of soms beangstigend effect kan geven.

Wanneer je drugs combineert, geeft dit onvoorspelbare reacties. Het zou zomaar kunnen zijn dat je trip prima verloopt. Toch is het zo wanneer je twee heftige middelen combineert en niet (goed) weet wat je kan verwachten, het kan resulteren in vervelende situaties en dat is nou precies wat ik jou niet gun!

Het effect van een middel wordt bepaald door de drugs zelf, maar ook door de set en de setting. XTC(mdma) geeft je energie, je kan een verliefd gevoel krijgen en in hoge doseringen kan je gaan hallucineren. Voor velen is de eerste keer best heftig om mee te maken. 2c-b kan in een lage dosis een ietwat vergelijkbaar effect hebben, maar is in hogere doseringen echt een tripmiddel. Hiervan kan je heftig trippen wat niet iedereen even leuk vindt. 

Behalve dat het middel zelf bepaalt hoe jij je gaat voelen, wordt de trip ook beïnvloed door je 'set'. Dat wil zeggen je fysieke en geestelijke gesteldheid. Heb je een gevoelige maag, is de kans groter dat je misselijk wordt dan mensen met een sterke maag. Wanneer je niet zo lekker in je vel zit of in het dagelijks leven angstig bent aangelegd, is de kans groter dat de trip niet leuk gaat worden. De trip wordt ook bepaald door de setting: waar ben je en wie zijn er om je heen?

Misschien kan jij jezelf afvragen wat je het leukst of prettigst lijkt. Wil je energie en een verliefd gevoel krijgen? Dan is misschien mdma wat voor je. Lijkt het je juist interessant om te hallucineren? Dan zou je eerder aan 2c-b kunnen denken. Wij raden mensen altijd aan om de eerste keer te gebruiken in een veilige omgeving met mensen die jij kan vertrouwen. Als ze dan ook nog weten wat ze moeten doen als je niet helemaal lekker gaat, is dat helemaal mooi ;-) Lees ook even ons stuk over tripsitters.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons dan zeker nog een berichtje! Wist je trouwens dat het in Nederland mogelijk is om je drugs anoniem te laten testen?

Met vriendelijke groet,

 

Dion

30 november 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG