Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Vaak heb ik als het feestje is afgelopen last van mijn maag. Eten wil soms wel helpen, maar niet altijd. Ik heb dan wel xtc gebruikt. Is het verstandig om na een feestje een maagbeschermer (omeprazol/zantac) te nemen of is dit gevaarlijk?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Ome2018

Beste vraagsteller,

Maagklachten tijdens XTC (oftewel mdma) gebruik horen wij veel. De precieze reden hiervoor is onbekend. Voor sommige mensen is het een persoonlijke gevoeligheid waardoor ze hier last van krijgen. Soms speelt een (te) hoge dosis ook een rol. Voor zover wij weten kan het gebruik van maagbeschermers geen kwaad. Echter kan het gebruik van XTC wel de bijwerkingen van de maagbeschermer versterken zoals: misselijkheid, braken, diarree, obstipatie, buikpijn en flatulentie en hoofdpijn.

Daarnaast hebben veel mensen die gefeest hebben een hele lange tijd niet gegeten. Alhoewel het eten moeilijk is en je misschien helemaal geen honger hebt, kan dat misschien ook wel de oplossing zijn. Wat betreft de dosering van XTC geven de meeste mensen aan een fijn effect te hebben bij 1- 1,5mg per kilo lichaamsgewicht. (weeg je 50 kilo, doseer je max 50-75mg). Bij hogere doseringen gaan vooral de minder leuke effecten overheersen en onderdrukken die wat het empathische gevoel. Meer info? Dit vind je op onze pagina over XTC. Wist je trouwens dat jij je drugs anoniem kan laten testen?

Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben. Als je toch nog vragen hebt of er onduidelijkheden zijn, laat het ons dan vooral weten!

 

Met vriendelijke groet,

 

Dion

02 februari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG