Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, ik ben een persoon van 20 die een vermoedelijke lichte Angstphychose heeft. Ik ga regelmatig uit op rave feestjes en smoor dan elke keer een paar joints om me toch te amuseren. Ne zou ik eens heel graag ketamine proberen. Meerdere mensen zeiden dat keta helpt zelfs tegen angst en depressie en dergelijke. Ik neem momenteel abilify en serlain maar ga waarschijnlijk met de abilify stoppen omdat ik dit nu al een week niet neem en geen verschil voel. De serlain is nog afwachten. De serlain dosis is 50mg als ik me niet vergis en de abilify 3mg momenteel ookal heb ik ze beide al een week bewust niet genomen. Zou ketamine hier nu veel invloed op kunne hebben of raad u mij iets anders aan? Ik heb gehoord dat trimmiddelen zeker niet mogen in mijn geval maar mag mdma of keta dan heel licht en gecontroleerd wel? Ik hoor het graag alvast bedankt.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2940

Beste vraagsteller,

Als je angstklachten hebt geeft drugsgebruik risico op paniekaanvallen tijdens gebruik (de bad trip) . Heb je die al eens gehad? Zo niet, dan heb je geluk gehad en was de cannabis gelukkig niet te sterk.

Ik raad je aan je plannen ook met je arts / psychiater te bespreken. Ook omdat je van plan bent je aandoening met drugs te behandelen. Neem je arts mee in je experiment! Inderdaad zijn er van ketamine positieve effecten ontdekt op depressie (vooral op de ernstige vorm ervan), maar het is nog niet compleet onderzocht en nadelige effecten zijn ook mogelijk. Ketamine werkt pijnstillend en dissociatief ( scheiding van lichaam en geest) en kan hallucinaties geven. Wees daar goed op voorbereid. Je psychiater is ervan op de hoogte als het goed is. 

Abilify is een antipsychoticum, het (uitblijven van) effect moet je echt met de arts bespreken. Die kan zijn/haar plan dan bijstellen.

Serlain ( = sertraline) is een antidepressivum, er zijn geen gevaarlijke wisselwerkingen met ketamine. Bekijk wel of je er bijwerkingen van hebt. Voor elk drugsgebruik moet je namelijk goed in je vel zitten.

Zorg verder ook dat je angstklachten niet alleen met medicatie maar ook met psychotherapie worden behandeld.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts 

 

 

 

 

11 februari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG