Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb gister xtc gebruikt en heb me bovenlip aan de binnenkant open gebeten. Hierna nam ik xtc en mijn lip werd steeds dikker, ondertussen bleef ik maar lippenbalsem smeren op de wond. Aan t einde van de avond was me lip echt mega dik geworden. Komt dit doordat de xtc op mijn openwondje is gekomen? Of doordat ik lippenbalsem bleef smeren op de open wond? De zwelling is na een nachtje slapen een kleine beetje minder geworden, maar je ziet niet veel verschil

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt je af of de xtc ervoor gezorgd heeft dat je bovenlip dik is geworden nadat je deze hebt open gebeten of dat de lippenbalsem daarvoor gezorgd heeft.

Op het moment dat je xtc neemt, komt je lichaam in een soort stress modus, wat inhoudt dat je hartslag omhoog gaat, lichaamstemperatuur stijgt maar bijvoorbeeld ook dat je spieren zich aanspannen. Het feit dat jij je lip hebt open gebeten, kan duiden op een overdosering. De dosering waarbij je het fijnste gevoel ervaart en minder spierspanning hebt, is 1 tot 1,5 milligram MDMA per kilo lichaamsgewicht. Test je xtc zodat je weet wat er precies in je pil zit en hoeveel je dan daarvan moet nemen om je te houden aan die dosering. 

Je geeft aan dat je, nadat op je lip hebt gebeten, een nieuwe dosis mdma nam. Het zou goed kunnen dat je daarna vaker op je lip hebt gebeten wat je niet altijd door hebt gehad. Hierdoor wordt je lip natuurlijk dikker. Daarnaast kan lippenbalsem soms irriterend werken op een open wond. Dat zal het wellicht wat verergerd hebben. Als je nog last hebt van deze zwelling, ga even langs de huisarts!

Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord!

Met vriendelijke groeten,

Mascha 

17 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG