Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte informanten, Ik doe onderzoek naar het depersonalisatiesyndroom en de visuele stoornis hppd. Wat ik merk op deze website is dat veel van deze aandoeningen het gevolg zijn van een slechte ervaring of de befaamde bad trip. Jullie adviseren om angst te behandelen is dit omdat het de officiele oorzaak is? Ik ken de reactie die de hersenen uitoefent op een persoon na de ervaring de fight en flight mode bevriest en de hersenen werpen een muur op tegen verdere prikkels. Dus in theorie wanneer men volledig angstvrij is kan men dus ook 100% klachtenvrij zijn en terug naar zijn normale staat van alertheid terugkeren of zie ik dit verkeerd en is dit praktisch niet zo hoog haalbaar? Alvast bedankt voor de toelichting. Groeten

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Onderzoek depersonalisatie

Beste vraagsteller,

Inderdaad kan angstverlaging de DPS verminderen of laten verdwijnen. Want angst triggert de DPS.

De bad trip is voor sommigen een traumatische ervaring.  Als je die zo ook behandelt en er een goede verwerking ontstaat kan DPS verdwijnen.

Maar...

De bad trip is vaak niet de enige oorzaak van DPS.

Er kan meer aan de hand zijn. Zoals moeite met omgaan met emoties in het algemeen, andere traumatische ervaringen in het leven, gepest zijn, slaapstoornissen, aanleg etc etc.

Je kan ons altijd bellen hierover.

 

vr grt

Gerard A

drugsarts 

27 februari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG