Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

#trigger Hey, ik heb 1jaar en 6maand geleden per ongeluk een overdosis genomen van truffels, ze hadden me wijsgemaakt dat ik eens zou lachen en voldoende ervan moest eten, ik wist niet dat het harddrugs was. Heb er 7uren ingezeten en na dat dat gebeurt is ben ik nooit meer dezelfde geweest. Dag erna had ik angst en paniek en hallucinaties, enkele maanden thuis met zware medicatie, de dokter zei dat m'n hersenen vol stoffen zaten. Tijdje sulpiride genomen waar ik heel goed met was maar kreeg er melkproductie van. Dus moeten stoppen, dan tijdje zonder medicatie, dan enkel nog iets om te slapen, had ook iemand leren kennen dan,In opname geweest in het uz.. Daar hebben ze mij Sertraline voorgeschreven,bleek allemaal beter te gaan maar Had er nog wel last van maar was verbeterd door zijn steun enz.mijn relatie eindigde n'a 8maand, en nu een dubbele herval. Nu neem ik nog Sertraline 150 mg, en er is Risperdal bijgekomen 0,5 mg en 0.25mg Xanax om te slapen. Maar ik loop zo dwaas als iets sinds die Risperdal er bijgekomen is nu 2 dagen, iemand ervaring ermee? De dokter zegt dat dat wel kan de eerste week... Zo een weg al afgelegd pff, al die medicatie... Ben er tegen maja tis zo erg datk niet anders kan

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat een vervelende loop van omstandigheden inderdaad. Wij komen jouw klachten vaak tegen op het medisch spreekuur. Ik nodig je uit om te bellen voor een afspraak.  Daar zullen we naar nog meer verschijnselen vragen, behalve angst. Ook of je ook psychotherapie nam, naast medicatie. De medicijnen kunnen soms wel, soms niet werken. Gelukkig is er ook veel resultaat te behalen zonder medicatie. Met voorlichting, leefstijl en psychotherapie.                          

Risperdal kan bijwerkingen hebben: soms geeft het dezelfde melkproductie als pimozide. Samen met antidepressiva kan het je suffer maken. Vooral in het begin inderdaad. Verder vaak spierstijfheid, slaperigheid, hoofdpijn, slapeloosheid. Ook seksuele stoornissen, gewichtstoename, verandering in eetlust, trillen, duizeligheid, wazig zien, rode ogen, benauwdheid, bloedneuzen, hoesten, maag-darmklachten, droge mond, tandpijn, urine-incontinentie, huiduitslag, rug-, spier-, gewrichtspijn, luchtweg-, urineweginfectie, longontsteking, pneumonie, bronchitis, griep, koorts, vermoeidheid, oedeem, moeheid, vallen, verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, opwinding, angst, depressie. Dat is een hele lijst die nooit helemaal bij één persoon voorkomt, maar wees voorbereid. 

Als je even een afspraak maakt, kunnen we je uitleg geven en samen met je bekijken hoe je van je klachten af kunt komen.

Tot snel!

vr grt

Gerard A

drugsarts 

15 maart 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG