Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Is 3mmc zichtbaar op een drugstest https://www.drogist.nl/testjezelf-drug-multitest12-4.htm?channable=e20601.NjIxMTM&sqr=Drugstest&

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag.

3-MMC staat voor 3-Methylmethcathinone. Dit is een zogenaamde 'nieuwe psychoactieve stof'. Het is een nieuw middel waar weinig over bekend is. Het is een variant op 4-MMC, wat even populair is geweest onder de naam Mephedrone. Het zijn beide synthetische cathinonen met enigzins vergelijkbare effecten. Op internet kun je ervaringen lezen van gebruikers. Die zijn divers. Bij synthetische cathinonen melden gebruikers vaak het risico op ernstige problemen met hart en bloedvaten en sterke cravings (trek in het middel).

3-MMC of 4-MMC zorgt mogelijk met zijn metabolieten voor een (vals-) positieve uitslag op (meth-)amfetamine. Maar dit weten we eigenlijk helemaal niet zeker. Er is maar weinig informatie over dit soort nieuwe psychoactieve stoffen beschikbaar en al helemaal weinig over metabolieten en drugstesten. Maar (meth)amfetamine is wel een stof waar in een standaard drugstest naar gezocht wordt. In bloed is alles te vinden als er maar naar gezocht wordt. Maar 3-MMC is niet onderdeel van een standaard drugstest.

Er bestaan wel gerichte drugstesten op synthetische cathinonen zoals MDPV, 4-MMC en Methylone. Dat is niet een 'standaard' drugstest die breed geïmplementeerd is. Maar het zou me niet verbazen als die synthetische cathinonentest ook 3-MMC kan aantonen. 

Mvg,

Ronald

06 april 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG