Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hoi heb een vraag kan ik door citroen drinken zorgen dat cocaine er sneller uitgaat

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Citroen drinken doet helemaal niets.

Cocaïne is na vijf uur ongeveer uit het bloed verdwenen. De halfwaardetijd van cocaïne is één uur. Na het eerste uur gebruik is de piekhoeveelheid in het bloed. Daarna neemt de hoeveelheid af. Na twee uur betekent dus dat er 50 procent minder cocaïne in het bloed zit. Na vijf uur is 98% verdwenen.

Cocaïne blijft langer in de urine aantoonbaar. Wanneer je een keer op een avond cocaïne gebruikt, blijft het twee tot maximaal drie a vier dagen aantoonbaar in de urine. Er wordt dan gecontroleerd op afbraakstoffen. Deze stoffen blijven het langst aantoonbaar in de urine. Blijf je dus buiten die vier dagen ben je in de meeste gevallen safe. Er zijn extreme uitzonderingen van mensen die dagen achter elkaar cocaine roken/basen. Dan kan het enkele dagen langer aantoonbaar zijn.

Omdat wij merken dat er mensen zijn die gevaarlijke dingen uitproberen om sneller drugs uit hun bloed of urine te krijgen vertellen wij wat wel en wat niet werkt.

Ga geen gevaarlijke middelen inslikken zoals bleekwater drinken. Dat werkt niet en is gevaarlijk. Ga ook niet gevaarlijk veel water drinken. Mensen kunnen overlijden na het drinken van teveel water en de gevolgen daarvan.

Wat werkt wel? Dat is:

1. Schone urine inleveren. Schone urine van een ander inleveren is een veelgebruikte methode. Ook het inleveren van eigen schone urine van dagen of weken geleden wordt toegepast. De leeftijd van urine is niet aan te tonen. Als de urine in een condoom op het lichaam wordt gedragen, heeft de urine de lichaamstemperatuur. Om te testen of de urine schoon is wordt gebruik gemaakt van een drugstest.

2. Sporten en goed eten. Door zwaar te trainen wordt de stofwisseling versneld en vermindert men de periode waarin drugs kunnen worden aangetoond. Bij een calorierijke voeding wordt ook de stofwisseling versneld. Stevig sporten en het nemen van calorierijk voedsel vergroten de kans op het gewenste resultaat. Het houden van een vermageringsdieet vertraagt de stofwisseling.

3. Urine inleveren nadat je al geplast hebt. De eerste urine van de dag bevat de meeste afvalstoffen van drugs. Er zijn minder aantoonbare resten van drugs als men een paar keer geplast heeft voordat de urine wordt ingeleverd. Men geeft ook wel eens de laatste urine tijdens het plassen in plaats van de urine die het eerste komt.

4. Het verdunnen van urine met water. Men kan de urine verdunnen door voor de test enkele glazen water te drinken. Hier valt soms de waarde van de drugs net onder de detectie limiet. Drink niet zoveel dat je misselijk wordt. Het is gevaarlijk om te overdrijven en te veel water te drinken. Het heeft geen zin om enkele dagen erg veel water te drinken. Het is zelfs levensgevaarlijk om extreem veel water te drinken. Er zijn mensen overleden door het drinken van teveel water. Waterintoxicatie of watervergiftiging ontstaat wanneer een teveel aan water en te weinig elektrolyten (zouten) worden ingenomen. Waterintoxicatie wordt vaak onderschat omdat men niet gelooft dat ook water in grotere hoeveelheden giftig kan zijn. Laboratoria en professionele drugstesten meten kreatinine om te zien of urine is verdund. In verdunde urine zit namelijk te weinig kreatinine. Men kan het kreatinine gehalte verhogen door vanaf drie dagen voor de test veel rood vlees te eten. De waterachtige kleur van verdunde urine kan men veranderen door enkele dagen voor de test 50 - 100 milligram vitamine B2 en B12 (bijvoorbeeld een B-complex) en vitamine C te nemen.

5. Vaker urineren. De volgende voedingswaren bevorderen het vaker urineren: koffie, cranberrysap, ijsthee. kruidenthee, cola, grapefruit. Neem weinig zout.
 

Mvg,

Ronald

10 mei 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(15 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG