Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ga in de zomer op vakantie naar zweden waarschijnlijk met het vliegtuig. Ik ga in een hutje compleet afgesloten van de buiten wereld en ik wil heel graag mijn wiet, 2-cb of/en truffels mee (voor obvious reasons). Ik vroeg me af of één of meerdere van deze middelen illegaal zijn om mee te nemen in het vliegtuig (ingecheckte bagage)

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Hallo

Beste vraagsteller,

Nee dat mag niet. Niet doen dus. Grote kans dat je in de problemen komt al bij de douane omdat verdachte pilletjes of wiet op de scanner gezien of gevonden worden. Word je bij de douane al gesnapt dan ben je per definitie verdacht voor drugssmokkel en volgt er extra onderzoek of je meer bij (of in) je hebt. Dan heb je misschien nog geluk dat je na een hele hoop gedoe en vertraging nog je vlucht kan halen.. of je mist je vlucht. Mogelijk volgt er dan in Nederland een sepot, afstand doen van, zonder vervolging, of een boete van een paar honderd euro.

Als je in Zweden wordt gepakt loop je behoorlijk risico dat de betreffende douanemedewerkers niet zo tolerant zijn als ze in NL kunnen zijn. Dan is je probleem wellicht vele malen groter.

Groetjes,

Ronald

15 mei 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG