Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Wanneer ik coke gebruik krijg ik na een uur last van een opgeblazen gevoel. Ik ga dan automatisch mijn buik masseren en dan rommelt mijn buik bizar hard. Het is ook pas weer de volgende ochtend weg. Enig idee waardoor dit komt? Anderen hebben hier nooit last van.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Buik

Beste vraagsteller,

Dit komt wel vaker voor. Het kan door de coke zelf komen die via de neus, mond de maag irriteert. Maar het kan ook door een indirect effect van coke komen. Onder invloed van coke kan je ademhaling veranderen van een normale buikademhaling door de neus naar een wat meer borstademhaling door de mond. Gecombineerd met bijvoorbeeld een droge mond, eventueel alcoholgebruik en roken slik je dan ook veel te veel lucht in als je onder invloed bent van de coke. Drink je misschien meer dan anders koolzuurhoudende dranken?

Rustig eten, drinken, praten en goed opletten dat je niet teveel door je mond ademt,kan je helpen. Ook even bij jezelf checken of je niet eigenlijk altijd een beetje verkouden bent of verstopte neus hebt en daardoor wat meer aanleg hebt om op deze manier te ademen.

 

Groetjes,

Ronald

 

17 mei 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG