Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik had een halve pil xtc genomen 2 weken nadat ik ongesteld werd. 1 dag na het gebruik van xtc zie ik dat ik bloed. Dit houd nu langer dan een week aan en het bloed is bruin van kleur en heeel weinig een paar druppels per dag Wat moet ik doen? En hoelang zou het nog kunnen duren? Moet ik me zorgen maken

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 12346

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Even voor de duidelijkheid, je was tijdens het gebruik niet ongesteld? Of juist wel? Xtc (oftewel mdma) is voornamelijk een upper. Je beschikt een tijdje over onuitputtelijke energie. Dat komt omdat je lichaam in een soort 'vecht-of-vlucht' modus komt. Je lichaam is dus continu gereed om te vechten of te vluchten. Iets wat je normaal alleen hebt wanneer je in een gevaarlijke situatie bent. Deze modus kost het lichaam veel energie. Je put je lichaam als het ware uit. Daarnaast is mdma een psychoactieve stof. Dat wil zeggen dat, onder andere, de werking van ons brein (tijdelijk) wordt beïnvloed. Het komt wel eens voor dat door de uitputting van het lijf of de tijdelijke verstoring wat vage klachten kunnen ontstaan. Een verstoorde menstruatiecyclus is daar één van. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het vaker voorkomt. Hoe lang is het geleden dat je xtc gebruikt hebt? Als deze situatie met het bloedverlies weken na het gebruik pas optreedt, heeft het niets met het gebruik te maken. Gaat het om een aantal dagen? Dan zou het kunnen. Hoeft niet persé. Mocht dat zo zijn, denk ik dat jij je daar geen zorgen om hoeft te maken. 

Toch kan ik me voorstellen dat het beangstigend kan zijn. Heb je daar nu nog last van? Vergeet niet dat je 'dinsdag-dip' deze gevoelens kunnen versterken. Wanneer je last hebt van angstgevoelens kan het helpen om je rust te pakken. Probeer een goede nachtrust te hebben en gezond te eten. Soms kan het helpen om er met mensen over te praten. Zoek je bevestiging dat je gewoon gezond bent? Dan kan je altijd eens bij je huisarts langs gaan. Hier kan jij gerust stellen dat je iets gebruikt hebt. De huisarts kan dit niet zomaar aan anderen (zoals je ouders) vertellen.

Kortom, denk ik niet dat er een rede is om je zorgen te maken. Blijft deze klacht een langere tijd aanhouden? Kan je altijd eens langs de huisarts.

Met hartelijke groet,

Dion

10 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG