Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey, Ik ben bezig met een onderzoek over drogeren. Hierbij vroeg ik mij af met welke (party)drug er de meeste mensen worden gedrogeerd in het uitgaansleven? Ik kan er tot nu toe geen onderzoeken over vinden. Graag wil ik van jullie weten met welke 3 drugs er het meest gedrogeerd worden (meest naar minst) met een (schatting als dat nodig is) van de % gevallen met deze drug. mvg Casper,

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 5555

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat een interessant onderzoek doe je! Zoals je zelf ook al aangaf, is er weinig statistisch onderzoek naar gedaan. Dit heeft te maken omdat drogeren (in Nederland) eigenlijk heel erg weinig gebeurt en het in die zin, niet actueel genoeg is om er onderzoek naar te doen. Wij krijgen vaak vragen van mensen die denken gedrogeerd te zijn, maar bij (bijna) iedereen is de oorzaak louter alcohol. In die zin zouden we misschien wel kunnen stellen dat de meest gebruikte drogeer-drug gewoon alcohol is. Maar dat is natuurlijk een aanname en geen concrete conclusie ;-).

Onderzoeken hiernaar zijn uberhaupt lastig, omdat bewustzijnsverlagende middelen moeilijk aantoonbaar zijn in het bloed: het is al snel gemetaboliseerd (afgebroken). De grootste kans om een antwoord op je vragen te krijgen, is om contact te zoeken met mensen die hier direct mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen of spoedeisende hulp (politie, ehbo).

Veel succes met je onderzoek en een hartelijke groet,

Dion

10 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG