Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi. Afgeloprn zaterdag heb ik xtc mdma en miauw=SOORT PEP OFZO gebruik . Alleen gister last van een super realistische nachtmerrie ik kon er niet meer van slapen. Ben nu alleen thuis . T huis aant poezen maar ik Ben dood bang. Zit nu in de wc. Normaal Ben ik nooit zo. Maar ik heb t gevoel dat mijn nachtmerrie echt is. Ohja en iemand tips om te stoppen met gebruiken ik kan nooit normaal gebruiken. Moet veel extreme. Tot zondag ochtend 8u nog mdma gesnoven alsof t pep was nog gaan babysitte daarna. Ik Ben mezelf aant verliezen en ik weet niey wat ik moet doen

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1234

Beste vraagsteller,

Wat een vervelende ervaring. hoe gaat het nu met je?

Miauw Miauw is geen pep. Het is de nieuwe psychoactieve stof 4-MMC: Mephedrone. Het is geen amfetamine zoals pep. Het is een synthetische cathinone. Op internet kun je ervaringen lezen van gebruikers. Die zijn divers. Bij synthetische cathinonen melden gebruikers vaak het risico op ernstige problemen met hart en bloedvaten en sterke cravings (trek in het middel). Mefedrone kent veel serieuze bijwerkingen en veel gebruikers vinden het daarom ook geen prettig middel. Het lijkt qua effect een beetje op speed en MDMA en pept heftig op. Er is verder nog geen onderzoek gedaan naar deze stof en je bent dus zelf proefkonijn als je dit neemt. Combineren met xtc en MDMA zorgt ervoor dat de effecten en risico's nog veel onvoorspelbaarder worden. Wij raden het combineren daarom ook af. Het heeft bij jou ook meegespeeld bij de heftigheid van je nachtmerrie en de heftige angst die je daarna kreeg. Onder invloed van (teveel) stimulerende middelen kunnen mensen behoorlijk angstig worden. Dit kan zelfs nog zo zijn in de dagen daarna.

Je schrijft dat je niet kon slapen en superrealistische nachtmerries had. Dat is een bijwerking die kan optreden van dit soort heftige combinaties van stimulerende middelen. Heb je nu nog heel veel last van angst? Laat het ons weten.

Je merkt ook dat je de controle aan het verliezen bent in het gebruik. Je geeft aan dat het gebruik vaak uit de hand loopt. Hier vind je tips om te minderen met gebruiken. Dit is voor als je zelfstandig op eigen kracht wilt proberen te minderen met gebruiken.

Hulp krijgen kan natuurlijk ook. Ook als je alleen in het weekend gebruikt, is het mogelijk om hulp te krijgen van professionals zoals de verslavingszorg. Je hoeft dus niet iedere dag te gebruiken of echt een lichamelijke verslaving te hebben om aan je gebruik te werken. Soms kan een vrijblijvend adviesgesprek bij een instelling voor verslavingszorg al handvatten bieden om beter grip te krijgen op je gebruik.

Heb je nog vragen of zoek je hulp die bij jou aansluit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Mvg,

Ronald

14 augustus 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG