Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Een tijdje geleden heb ik LSD gebruikt ik heb al vaker drugs gebruikt xtc, cocaine, en mdma, maar wou weten wat een tripmiddel nou was. Ik heb een halve zegel in genomen, in het begin was alles heel leuk. De kleurtjes werden anders, allemaal figuren en gezichten veranderen het was allemaal lachen, maar het werd allemaal anders na mate van tijd ik was amper aan spreek baar ik zat zo in mezelf en hoorde bijna niks meer, maar niemand zag echt dat het niet goed met me ging, want ik kon het op dat moment niet uitleggen, want ik kon gewoon niet praten over dat. Na ongeveer 7 uur werd het minder en kreeg ik weer leuke effecten, terwijl de andere waarmee ik was gewoon alleen maar die figuurtjes en andere kleuren zagen vind ik dit heel appart en hun namen ook een hogere dosis dan mij. Hetzelfde als met xtc ik heb het best vaak gebruikt en ga nog steeds hard op een halve terwijl vrienden van mij echt veel xtc moeten slikken om op mijn level te komen. Komt het dan door mijn leeftijd? Een vriendin van mij zei ook van dat het kon komen door slechte weerstand, want dat heb ik ook. Ik doe gelukkig nu helemaal geen drugs meer!!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Goed dat je even contact zoekt. Als ik het zo lees, heb je niet echt last van wat je ervaren hebt? Of maak jij je wel druk?

Het effect van lsd wordt niet alleen door lsd bepaald. Ook door de set en setting. Met de set bedoel ik jou als persoon en je lichaam. Met de setting je omgeving en de mensen om je heen. Zoals op de gelinkte pagina te lezen is, spelen er enorm veel invloeden die bepalen wat voor effect je van een drug krijgt. Zeker met lsd, een toch wel heftig tripmiddel. Is het erg, wat je meegemaakt hebt? Nee, dat past prima bij het effect van lsd. Al met al hoef jij je geen extra zorgen te maken. Doe je dat wel? Dan kan je altijd even de pagina: omgaan met angst lezen. Ook kan je altijd contact zoeken met je huisarts of ons nog een vraag stellen.

Het lijkt wel dat je extra gevoelig bent voor drugs. Probeer voortaan je drugs te testen en heel laag te doseren om te voorkomen dat je te hard gaat. Je schrijft ook dat je 15 bent. Je bent mogelijk ook vrij licht van gewicht en je hersenen zijn nog jong en onervaren met drugs. Dan kunnen drugs veel harder aankomen. Er is door onderzoek steeds meer bekend over de schadelijke effecten van drugs. Er zijn veel onderzoeken die aangeven dat alcohol of drugsgebruik bij jonge hersenen een groter risico geven, omdat het de ontwikkeling van de hersenen verstoort.

Je hebt al best wat drugs uitgeprobeerd en je bent nu een het experimenteren met LSD. LSD is een best een heftig psychedelicum. Het is wel gebleken dat het effect van psychedelica minder voorspelbaar is als men jong is. Indien men in de puberteit veel heftige en vaak tegengestelde gevoelens heeft, kan het effect van psychedelica er toe leiden dat men door deze gevoelens overspoeld wordt. Dit kan echter zowel positief, als negatief beleefd worden. Als het onaangenaam wordt, kan men in een bad trip terechtkomen. Een bad trip kan tot klachten leiden waar iemand langere tijd last van kan blijven houden. Vandaar dat wij jonge mensen adviseren om extra terughoudend te zijn. Goed dat je nu helemaal geen drugs meer doet!

 

Met hartelijke groet,

Dion

28 mei 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG