Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo, vorige week vrijdag heb ik wat cocaine gebruikt wat ik niet heb laten testen. eerdere keren heb ik nergens last van gehad maar ik heb sinds de zaterdag erna tot vandaag (donderdag) extreme uitslag en een branderig gevoel op de handen en erg droge wangen. Weet iemand waarvan dit kan komen en hoe het evt verholpen kan worden?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wanneer je coke gebruikt, komt je lichaam in een soort stressmodus. Onder andere door die stressmodus gaat je lichaam heel veel energie verbruiken en ook allemaal reserves aanspreken. Bovendien gaan door je hele lichaam bloedvaten vernauwen en dat heeft in algemene zin een slechte invloed op de huid. Na het gebruik is je lichaam wat uitgeput. Mensen die gevoelig zijn voor uitslag, exceem hebben of gewoon een droge huid, krijgen hier dan sneller last van. Als je lichaam hersteld is van het gebruik, gaat de uitslag meestal na enkele dagen ook weg.

Als je nog wat coke hebt, laat je coke dan testen. Het kan ook een bijwerkingen zijn van een versnijdingsmiddel Levamisol. Levamisol kan vervelende klachten geven zoals meestal maag-darm klachten en griepverschijnselen. Maar ook huidklachten komen voor. Langdurig gebruik van coke met Levamisol kan leiden tot een ernstige zeldzame bloedaandoening. Bij de testservice wordt ook altijd gebruik van coke door incidentele gebruikers afgeraden als er meer dan 10% Levamisol in zit. Voor frequente gebruikers is Levamisol altijd sterk afgeraden vanwege dit risico.

Tot slot, weet dat je met deze klachten gewoon naar de huisarts kan gaan om de droge huid en uitslag te laten beoordelen en behandelen.

Mvg,

Ronald

20 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(6 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG