Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik heb nu een tijdje last van overgeven tijdens het gebruik van xtc. Ik gebruik om de week op vrijdag avond 1 xtc pilletje (2x halfje) . Deze bevatten 200mg mdma en heb ik nauwkeurig laten testen bij de ggd en er zit geen rommel in. Ik eet en drink altijd goed voordat ik ga gebruiken maar toch ga ik elke keer over m’n nek. Hebben jullie misschien verklaringen voor hoe dat kan

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

We hebben een speciale pagina over XTC en misselijkheid. Hier staan tips over mogelijke oorzaken en oplossingen van misselijkheid bij XTC. Echter is er bij jou meer aan de hand vermoed ik. Hieronder zal ik beschrijven hoe ik er over denk.

MDMA zorgt er kortgezegd voor dat de gehele voorraad serotonine in één avond op gaat. Serotonine is het stofje dat bijvoorbeeld gemoedstoestand en honger en slaapgevoel beïnvloed. Omdat het stofje in één avond op gaat, voel je je de avond zelf vaak heel blij, en de dagen daarna down. De serotonine heeft tijd nodig om weer bijgevuld te worden en de serotonine receptoren hebben tijd nodig te herstellen van de overprikkeling van het gebruik.

Je schrijft dat je om de week ongeveer 200mg mdma gebruikt. Dit is te vaak en teveel. In twee weken zijn de receptoren en de serotoninevoorraad niet hersteld. Je ziet dan dat bij gebruik de bijwerkingen veel sterker naar voren komen dan de wenselijke effecten. Misselijkheid is één van de bijwerkingen van XTC. Als lang, vaak en veel gebruikt kan dit zelfs leiden tot "the loss of magic". Hierbij verliest XTC het effect dat het ooit had volledig. Soms keert dat helemaal niet meer terug, soms alleen als je jaren lang niet meer gebruikt.

Wil jij van je misselijkheid af en wil je de 'magie' behouden? Zorg dan dat niet niet vaker dan eens in de drie maanden gebruikt en doseer niet hoger dan 1 tot 1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Als je 70 kilo weegt is dat tussen de 70 en 105 mg mdma op een avond.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

13 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG