Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Vrienden willen binnenkort 3mmc proberen en ik zou graag mee willen doen. Echter slik ik al geruime tijd escilatopram (15mg). Ik weet niet goed wat de wisselwerking is van deze middelen, maar wil niet de kans lopen op serotoninesyndroom. Iemand die weet hoe dit zit?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

 

In theorie kan bij hoge doseringen van beide middelen het serotoninegehalte te hoog stijgen.  Je hebt een hogere kans op het serotoninesyndroom. De kans bij gebruikelijke doseringen is niet heel groot. Ook omdat bij 3-MMC meer dopamine dan serotonine wordt verhoogd. Maar hou er ook rekening mee dat 3-MMC een Nieuwe Psychoactieve Stof (NPS) is. Dat wil zeggen, dat we nog niet zo veel weten over de werking en risico's. Je bent bij gebruik je eigen proefkonijn.

Check verder of je nog bijwerkingen hebt van escitalopram. Zeer vaak komt voor (> 10%): hoofdpijn, misselijkheid, onthoudingsverschijnselen bij staken van de behandeling. Vaak (1-10%): veranderde eetlust, angst, rusteloosheid, abnormaal dromen, verminderd libido, slapeloosheid, slaperigheid, duizeligheid, tintelingen, tremor, geeuwen, diarree, obstipatie, braken, droge mond, overmatig transpireren, spierpijn, vermoeidheid, koorts, gewichtstoename.

Stel dat je angstig bent dan is 3-MMC en elk ander drugsgebruik sterk afgeraden. Want dat kan oplopen tot een bad trip. Check nummer drie:  zijn de klachten waar je antidepressiva bent gaan nemen weg? Angst? Somberheid? Dat is wel te hopen natuurlijk voor je maar ook om verergering door 3-MMC te voorkomen.

Als je eventuele ervaringen op doet, horen wij hier graag van. Succes en vriendelijke groet!

Gerard A

Drugsarts

 

19 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG