Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Hoop dat ik nog optijd antwoord krijg.. ik zit al een aantal maanden aan de sertraline 100mg, heb geen last van bijwerkingen en voel me goed. Ik heb dit niet voor depressie, maar meer voor stemmingswisselingen. Ik weet dat t gebruik van drugs dat erger kan maken en mn proces in de weg zit. Toch wil ik met oud&nieuw iets gebruiken, mijn vraag was dus een beetje wat?? Kan ik gewoon miauw 3mmc of xtc pakken in kleine hoeveelheden? En zo ja wat zijn die hoeveelheden? En kan GHB? Ik heb al t een en ander gegoogled maar kom er toch niet helemaal uit. Alvast bedankt Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het beste advies is niets naast je stemmingswisselingen en je medicijnen te gebruiken. Maar dat weet je dus al. 

Als je gaat kiezen voor gebruik, hou je rekening met de volgende factoren. We noemden ze voor een deel ook al in je vraag van september dit jaar.

De bijwerkingen van sertraline vallen nu dus blijkbaar gelukkig mee. Dat scheelt. Lage doseringen van de genoemde middelen staan vermeld onder onze drugsinfo. Per middel.

De gevaarlijkste kan xtc zijn. Daarom maakten we een speciale pagina.

Normaal wordt aangehouden 1 a`1,5 mg per kg lichaamsgewicht. Met deze medicatie zou je dus dichter bij de 1 mg per kg moeten gaan zitten. Want sertraline kan de xtc spiegel doen stijgen.

De Miauw (4-MMC) en in iets minder mate ook 3-MMC verhogen (vooral in hoge doseringen) de serotonine, naast adrenaline en dopamine. Hier ligt dus ook een risico op serotoninesyndroom. Bovendien is van 4-MMC en 3-MMC nog heel veel onbekend.

GHB heeft de geringste kans op serotoninesyndroom.

Succes met je keuze. 

Mvg,

 

Gerard A

drugsarts

 

31 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG