Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste deskundigen, Allereerst wil ik jullie bedanken voor de moeite die jullie steken in het beantwoorden van al deze vragen. Mijn vraag: De 'dinsdagdip' is een algemene term onder wat men zou kunnen ervaren enkele dagen na het gebruik van een middel als XTC. Nu heb ik meer dan een week geleden een halfje XTC gebruikt (100 mg, en ik weeg 70 kg) dus dat is een normale dosis. Dit was 2,5 maanden na de laatste keer dat ik gebruikt heb. Beide keren heb ik een fantastische avond gehad, en niks gemerkt van een kater en/of een dip. Heel prettig natuurlijk, maar zegt dit iets over de hoeveelheid serotonine dat mijn hersenen gebruikt hebben? In de zin van: geen dip, dus je serotonine is niet op? Vermindert dit de hoeveelheid tijd dat ik moet wachten totdat ik opnieuw XTC kan gebruiken? Alvast bedankt! P

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: UDMA

Beste vraagsteller,

Als je risico's wilt beperken is het beter niet vaker dan eens per 2 a 3 maanden te gebruiken en niet meer dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht. Op deze manier geef je je lichaam voldoende tijd om te herstellen en houd je een matige frequentie en dosis aan.

Deze richtlijn staat los van of je wel of geen dip voelt. Het is dus niet zo dat als je je goed voelt na XTC-gebruik, het dan betekent dat het OK is dat je na bijvoorbeeld 3 weken weer XTC gebruikt. Doe je dat wel, verhoog je gewoon de risico's onnodig en onevenredig. 

Tot slot, doordat je slim gedoseerd hebt heb je weinig nadelen (dip, kater, klachten etc) van je gebruik ervaren. Blijf juist op deze manier slim met je gebruik omgaan en zie het uitblijven van negatieve effecten niet als excuus om de grens op te zoeken.

Mvg,

Ronald

20 december 2016
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG