Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Welke wiet kan ik het beste nemen als pijnbestrijding, de Savita of de Indica

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2273SE

Beste vraagsteller,

Cannabis kan effectief zijn als middel bij pijnbestrijding. Dan kun je denken aan Mediwiet (of normale coffeeshopwiet), THC-olie (illegaal) en CBDolie (legaal).

Als je cannabis medicinaal wilt gebruiken is het aan te raden om ieder geval je behandeld arts (of huisarts) hierbij te betrekken. Niet iedereen heeft baat bij medicinale wiet. Soms werkt het niet goed genoeg of soms zijn de bijeffecten ook vervelend (bijvoorbeeld te sterk effect, te stoned worden, hartkloppingen, angst). Ik zie veel mensen overstappen naar mediwiet als de normale medicinale alternatieven niet goed werken of teveel bijwerkingen hebben. Hoe dan ook, het is een kwestie van goed jezelf informeren, samenwerken met je behandelend arts, en ook een kwestie van uitproberen om er achter te komen of het iets voor je is.

Vooral wiet of hasj met een (relatief) hoog CBD-gehalte (in verhouding tot THC) zijn geschikt bij pijnbestrijding. Dan kun je denken aan de medicinale Bediol en Bedrolite. Lees hier meer: https://www.cannabisbureau.nl/medicinale-cannabis. Ook bij de coffeeshop kun je vragen naar hasj of wiet met een hoog CBD-gehalte. Dat zijn over het algemeen de buitenlandse hasj- en wietsoorten en niet de nederwiet. Over het algemeen meer de Indicasoorten, dan de Sativa. Bepaalde hybrides (kruisingen) komen ook in aanmerking zoals Ruderalis x Haze. 

Het verdampen (vaporizen) van wiet heeft de voorkeur boven roken vanwege het ontbreken van schadelijke effecten voor de longen. De oliën worden als druppels op de tong ingenomen. Het is ook mogelijk een thee te zetten van wiet. Verdampen, druppelen, of thee zijn altijd een gezonder lange termijn alternatief dan roken.

Kijk ook eens verder op: http://www.stichtingmediwiet.nl/

Succes in de zoektocht naar een effectief middel!

Mvg,

Ronald

01 januari 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG