Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi drugs info team! Ik ben een meisje van 17 en afgelopen zaterdag met oud en nieuw heb ik xtc gebruikt. Ik heb daarvoor 4 andere keren gebruikt in een korte periode. Alle keren ging het goed. Ik wist dat het slecht was om er geen 3 maanden tussen te laten maar ik wilde het toch persee doen met oud en nieuw. Ik had dus 2 pillen gehaald, maar ik werd er super vaag van. Ik was niet echt aan het hard aan het spacen. Ik bleef dus maar bijpakken en rond 3 uur waren ze op. Ik heb tussendoor nog 2 glazen champagne gedronken en hier en daar wat wiet gerookt. Rond 6 uur is iedereen gaan slapen maar mij lukte het niet. Ik ben dus beneden gaan zitten en de rest kwam rond 8 uur ook. Toen hebben we van 8 tot 12 ongeveer 3 joints (met zn 4en) gedeeld. Toen zijn ik en een vriendin nog 3 uurtjes gaan slapen. Na 24 uur in een huis te hebben gezeten was ik superblij dat ik even rustig buiten was om naar huis te lopen. Ben om 7 uur al gaan slapen omdat ik toen dood moe was en werd vanmorgen om 9 uur wakker. Ik heb de hele tijd het gevoel alsof ik bekeken word en heb de gordijnen al dicht gedaan en de deuren op slot, zo bang ben ik. Ik voel me echt niet veilig meer. Zit ik in een psychose?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 4941

Beste vraagsteller,

Gaat het inmiddels al beter met je? 
Het is duidelijk teveel voor je geweest. Die conclusie had je waarschijnlijk zelf ook al getrokken. Als je nog steeds het gevoel hebt dat je bekeken wordt en je angstig voelt, ga dan naar de huisarts. Hij/of zij kan je helpen, mits je eerlijk je verhaal vertelt. De huisarts mag het je ouders niet (zomaar) vertellen. 

Ik denk niet dat je nu in een psychose zit. (Al kan ik dat natuurlijk nooit via internet met zekerheid vast stellen, dat begrijp je wel.) Je hebt door dat je je zo voelt door je gebruik en dat wat je denkt eigenlijk niet klopt. Door het heftige, frequente gebruik zijn bepaalde stoffen in je hersenen (tijdelijk) uitgeput en krijg je meer last van nervositeit, angst en negatieve gedachtes. Je bent uitgeput dus kan je dat ook minder goed opvangen. Door het gebrek aan die stofjes voelde je ook weinig leuke effecten van de pillen. De hoeveelheid wiet heeft je waarschijnlijk dat paranoïde gevoel gegeven, of dat versterkt.

Ik verwacht dat je je nu alweer wat beter voelt. Neem rust, slaap voldoende en zoek afleiding. Focus je in ieder geval niet op de nare gevoelens en gedachten. Het kan ook helpen er met iemand, bijvoorbeeld een vriendin over te praten. Gebruik voorlopig in ieder geval geen drugs meer en geef jezelf de kans bij te komen. Het kan zijn dat je gevoelig bent voor dit soort klachten, als dat zo is, is het sowieso beter niet te gebruiken.

Als je nog klachten hebt en je komt er met je huisarts niet uit, of je huisarts wil uitleg, dan kunnen jullie bellen naar het landelijk medisch spreekuur partydrugs op 088-3582940.

Sterkte,

Eline

02 januari 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG