Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik hen een vraag alleen ik krijg nergens eigenlijk echt antwoord op de vraag. Ik zit vaak bij een groep jongeren en zij roken wiet. Maar mijn vraag is kan word je sneller stoned of dronken als je dexamfetamine slikt Gr anoniempje

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 18071973

Beste vraagsteller,

Je promillage alcohol in je bloed gaat niet sneller omhoog. Verder kan het zijn dat je de effecten van alcohol iets minder voelt, maar dat hoeft niet. Het hangt ook van de doseringen af. Dex heeft namelijk een stimulerend effect in tegenstelling tot het verdovende effect van alcohol. Het kan wat onvoorspelbaar uitpakken.

Hetzelfde geldt in ongeveer dezelfde mate voor blowen. Je wordt in principe niet sneller stoned. Er is wel een verhoogde kans op een bad trip: in paniek raken bij deze combinatie. Het kan ook goed gaan, maar dan moet je de regels voor 'zo veilig mogelijk gebruik' goed aanhouden. Vooral: ken de dosis en de hoeveelheid THC erin. De effecten op je hartslag en bloeddruk zijn niet goed bekend, maar beide middelen hebben invloed. Om deze redenen raden we het af, maar willen sowieso je ervaring kennen als je die opdoet.

Gebruik je Dex voor ADHD? Dan is het niet verstandig regelmatig te gaan blowen. Cannabis kan de gunstige effecten van de Dex op je gedrag teniet doen. In het begin heeft het misschien een positief effect op klachten, maar op lange termijn kan het een vervelende uitwerking hebben op je stemming en energie. Verder hebben mensen met ADHD een grotere kans om een verslaving te ontwikkelen.

Als je bepaalde bijwerkingen ervaart van de Dex (zoals onrust, hoofdpijn, misselijkheid etc) kunnen deze wel versterkt worden door de combi met drugs.

Mvg,

Ronald 

21 februari 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG