Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Enige tijd geleden heb ik geblowt. Waarschijnlijk was het soort wiet te sterk en heb ik teveel geïnhaleerd als beginner, waardoor ik last had van derealisatie en depersonalisatie(niet weten of ik dood of levend was, niet weten of de omgeving echt of nep was). Ik ben enorm bang geweest en hieruit heb ik geconcludeerd dat ik TE gevoelig ben. Nu heb ik vandaag spontaan pure wietolie (THC) bij een bekende gekocht, die deze ook gebruikt. Zelf heeft zij last van angsten etc en heeft hier baat bij. Ik heb echter gelezen dat THC psychoses kan triggeren. Ik durf het middel nu niet te gebruiken (één druppel). Is het zo dat wietolie daadwerkelijk af te raden is? Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Pure wietolie bevat THC. In de praktijk komt het voor in verschillende sterktes. Het ene flesje is het andere flesje niet. Sommige zijn echt heel sterk en dan zijn 1 of 2 druppeltjes voldoende of je flink stoned te voelen.

Je hebt eerder een negatieve ervaring gehad met blowen en een bad trip gekregen met veel angst- en derealisatieklachten. Dan is het geen goed idee om THC olie te gebruiken. Je schrijft zelf dat je te gevoelig bent voor de effecten van blowen. Dan ben je ook gevoelig voor de effecten van THC-olie.

Tot slot vraag je over psychoses. Psychoses kunnen ontstaan als je een genetische aanleg hebt omdat het bijvoorbeeld in je familie voorkomt. Dan kan drugsgebruik de kans vergroten. Dat geldt niet alleen voor wietolie maar ook voor blowen. Als je gewoon wiet rookt, krijg je ook THC binnen.

Mvg,

Ronald

03 mei 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG