Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hoi ik heb een pacemaker (DDD) en 2 stents en 2 bypasses. 56 jaar na een herstelperiode voel ik me weer helemaal fit en ben gezond. Rook en drink niet en gebruik alleen af -en toe cannabis Als medicijnen gebruik ik preventief perindopril, metoprolol en ascal bruis Binnenkort ga ik naar een festival en zit er over te denken om dan een mdma pilletje te nemen. eventueel kan ik misschien het pilletje oplossen in water en af-en toe een slokje nemen? dat dan om de dosering te verlagen is mijn idee. Heb voor mijn operaties ,vroeger, veel ervaring opgedaan met drugsgebruik en weet echt wel wat me te wachten zou staan graag zou ik een antwoord krijgen. Ik weet natuurlijk zelf ook wel dat het niet slim is, maar mijn vraag is of het echt gevaarlijk is of zo iets. Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

XTC kan inderdaad oplossen, belangrijkst is het op het MDMA-gehalte te kennen. Mocht je besluiten te gebruiken: laat dan XTC testen, zodat je weet hoe sterk het is. XTC smaakt smerig. Je kunt je afvragen of je in staat bent het rustig op te drinken. Wellicht werkt het dan toch beter om van te voren te zorgen dat je hele kleine stukjes pil hebt. Pillen van nu zijn 2 tot 3 keer sterker dan pillen van 10 jaar geleden. Wil je 1 mg mdma per kg lichaamsgewicht aan kunnen houden, om de normale risico's van gebruik te beperken, dan komt dat neer op een klein stukje pil in totaal.

XTC kan inderdaad effecten op het hart hebben, de onschuldigste zijn hartslag- en bloeddruktoename. Je cardioloog heeft je verteld of je extra fysieke inspanning, als deze, kan hebben. Er zijn complicaties bekend van XTC op het hart, die voor iedereen gelden, ook zonder jouw voorgeschiedenis: hartritmestoornissen en hartspierschade komen voor, al is de kans klein.

Laten we je medicijnen ook even onder de loep nemen:

Een bètablokker kan bepaalde up-effecten blokkeren. Verder: metoprolol remt een klein beetje het enzym dat XTC afbreekt, dus misschien wordt de dosis XTC licht verhoogd door de combinatie.
Effecten:
de bètablokker metoprolol verlaagt de hartslag, maar remt niet de bloeddrukstijging door XTC. Dus tijdens de werking van XTC kan de bloeddruk toch weer even stijgen.
Bijwerkingen:
Misselijkheid en hoofdpijn staan in de bijwerkingenlijst van metoprolol, die kunnen ook wel door XTC ontstaan.

Perindopril, een ander bloeddruk verlagend middel, heeft vaak bijwerkingen:  te lage bloeddruk, hoest, benauwdheid, hoofdpijn, (draai)duizeligheid, tintelingen, visuele stoornissen, tinnitus. Maag–darmstoornissen (braken, misselijkheid, diarree, obstipatie, buikpijn, smaakstoornissen). Huiduitslag, jeuk. Moeheid, spierkramp. Check ook of je dat hebt, want je 'gebruiksset' moet optimaal zijn.

Carbasalaatcalcium (Ascal) kan bijwerkingen geven: diarree of bloedverlies in het maag-darmkanaal; bij langdurig of veelvuldig gebruik kan dit leiden tot bloedarmoede.
XTC is een stimulerend middel, dat bloeddruk verhoogt en de kans op een beroerte licht verhoogt. Stel dat je een bloeding zou krijgen, dan zou je door de bloedverdunning, de remming van de stolling, nog langer bloeden. De kans is niet groot, maar hij is wel verhoogd door de combinatie.

De mate van gevaar is dus niet goed aan te geven. De risico's zijn benoemd. We horen graag van je terug of je een ervaring op hebt gedaan waar we allemaal van leren.

MVG

Gerard A

drugsarts

12 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG