Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

vraag: Afgelopen januarie kreeg ik een tia. Gelukkig geen schade opgelopen. Sinds die tijd slik ik bloedverdunners (Clopidogrel Aurobindo). Voor dit medicijn moet ik ook maagbeschermers slikken (pantoprazol). Ik ben een man alleen en mijn leeftijd is 65 jaar. Soms als ik sex heb gebruikte ik wel eens kamagra. Dus mijn vraag is: kan ik deze combinatie maken? Is het schadelijk? Is er dan een kans dat ik hierdoor een tia of bloeding kan krijgen. Ik hoor het graag. Alvast bedankt. Groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Anton7

Beste vraagsteller,

Kamagra is net als viagra (sildenafil) een middel dat gebruikt wordt bij erectiestoornissen. Het doet de zwellichamen van de penis meer vullen.
Bijwerkingen zijn zeer vaak (> 10%): blozen, hoofdpijn en vaak (1-10%): misselijkheid, spijsverteringsstoornissen, duizeligheid en neusverstopping. Veranderingen in het gezichtsvermogen (wazig zien, lichtgevoeligheid, afwijkingen in het kleurenzien). Verder zijn er ook zeldzame bijwerkingen, waaronder ook een TIA.

Clopidogrel remt de bloedplaatjes en de stolling en heeft naast zeldzamere bijwerkingen vaak: bloeduitstortingen, bloedneus, maag-darm bloeding. Diarree, buikpijn. Kneuzing. 

Wat voorkomt bij pantoprazol is misselijkheid, braken, diarree, obstipatie, buikpijn en winderigheid. En hoofdpijn.

Nu heeft u de bijwerkingen op een rijtje, check ze even.

Het risico op een nieuwe TIA is niet groot, maar groter dan gemiddeld, omdat het een bijwerking kàn zijn van Kamagra èn omdat u er al één hebt gehad. Ik raad u aan deze analyse nog even met uw neuroloog of andere arts te delen en dan een beslissing te nemen.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

 

01 juli 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG