Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Blackout door drank of gedrogeerd ? Beste drugsinfoteam, Ik ben op vakantie met wat vriendinnen. Een aantal dagen geleden zijn we wezen stappen, waarbij er goed doorgedronken werd. Zeker 7 baco's en 4 a 5 shotjes, en dit binnen ongeveer 3 uur. Het laatste wat ik mij kon herrineren was dat ik op het feest was en wist dat ik dronken was. Vanaf dat moment weet ik niks meer. Ik ben wakker geworden in het appartement naast ons wat er precies hetzelfde uitziet, tevens kwam ik er de dag later achter dat ik met mijn sleutel de deur kan open maken van dit appartement. het bleek dus dat de eigenaren van het appartement mij perongeluk de loper hadden gegeven als eigen kamer sleutel.ik werd wakker in dat appartement omdat 2 meiden voorover gebogen stonden en mij aan mij vroeg waarom ik in hun kamer lag te slapen. Ik had mijn kleding netjes naast mij neergelegd en zelfs mijn lenzen uitgedaan. Doordat ik niets meer weet van ongeveer 11 uur tot 5 uur snachts vraag ik mij af of ik gedrogeerd ben of dat ik een blackout heb gehad van de drank, en tevens bang ben dat ik ook verkracht ben. Mijn vriendinnen hebben niks van mij gehoord en mij tevens niet meer gezien op dat feest na 11 uur. Ik ken de weg hier amper en weet dus ook niet het hotel te vinden in mij eentje. Ik had rond de 30 euro op zak, een mobiel en een hele dure ketting en ring, al deze spullen had ik nog. Het lijkt mij dat ik bij een drogering ook bestolen word ? Ik twijfel heel erg omdat ik nog nooit zoiets heb meegemaakt. Ik kan goed tegen drank en ben vaker erg dronken geweest maar heb nog nooit zo'n stuk van geheugenverlies. Verder heb ik geen lichamelijke klachten alleen buikpijn. Ook ben ik bang voor verkrachting omdat ik iets van witte afschijding had rond de anus.ik ben erg bang voor een soa en dergelijke. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het lijkt me een frustrerende situatie als je niet meer weet wat er gebeurd is! Ik ga je proberen wat inzicht te geven. Graag wil ik wel aangeven dat het altijd lastig is om te ontdekken wat er daadwerkelijk gebeurd is.


Laten we beginnen over het onderwerp alcohol. Dit is een verdovend middel wat zorgt voor o.a. ontremd gedrag en bij veel gebruik, een black-out en in extreme gevallen een comateuze toestand. Bij het (regelmatig) nuttigen van alcohol treed er in ons lichaam tolerantie op. Dat wil zeggen dat je meer van dezelfde stof nodig hebt, om effect te voelen. Waar iemand die zijn eerste biertje drinkt, zich al aangeschoten kan voelen, voelt iemand die elke dag vijf bier drinkt bij het eerste biertje nog niets. Per standaardglas alcohol (één glas bier, wijn, een shotje of een juist gemixt bacootje) mag je ervan uitgaan dat er tien gram alcohol binnen krijgt. Dat is gemiddeld 0,2-0.3 promille alcohol in het bloed, afhankelijk van verschillende factoren. Even een rekensommetje: 13*0.2= 2.6 promille alcohol in het bloed. Om dit in kaart te brengen, mensen zonder enige tolerantie voor alcohol raken al in een comateuze toestand met minder dan twee promille alcohol in het bloed.  Voor jou is de vraag, ben je gewend deze hoeveelheid op relatief kort termijn te drinken? Je geeft aan goed tegen drank te kunnen, maar het is goed om het in kaart te brengen. Tevens moet je bij deze inschatting in acht nemen dat het effect van alcohol door diverse factoren versterkt kunnen worden. Lees hier meer over op deze pagina.

Dan even over drogeren. De reden waarom mensen anderen drogeren kan te maken hebben met diefstal, seksuele handelingen zonder dat de ander toestemming hoeft te geven of een combinatie daarvan. Vaak wordt dit gedaan door zonder het te vragen, GHB of Rohypnol (een Benzodiazepine). GHB smaakt chemisch en zout, maar door de alcohol worden de smaakpupillen verdoofd. De kans is groot wanneer iemand GHB in zijn of haar drinken krijgt, het niet proeft door de verdovende werking van alcohol. Bij een (te) hoge dosis GHB kan iemand buiten bewustzijn raken. Het gebruik van Rohypnol kan voor geheugenverlies zorgen. Is er een mogelijkheid dat iemand dit in je drinken heeft gedaan? Heb jij je eigen drankjes gehaald, of heb je ook wat aangeboden gekregen van mensen? Kan jij je nog herinneren dat je met vreemden hebt gesproken? Heb je al met je vriendinnen hierover gesproken? Is er iets wat zij hebben gezien wat misschien onschuldig lijkt maar het niet is? Het blijft gissen gezien je een lange black-out hebt gehad en je vriendinnen niet bij je zijn geweest. Het is natuurlijk erg apart dat je zelf niet weet hoe je bij je hotel komt, maar er toch beland bent, ook al was dit in de verkeerde kamer.


Nu even over de angst dat je verkracht zou kunnen zijn. Dit is mogelijk, maar hoeft niet het geval te zijn. We krijgen vaak dergelijke vragen en soms komt toch het verhaal naar boven drijven, waaruit blijkt dat er heel iets anders (onschuldigs) is gebeurd. Wat betreft de witte afscheiding, dit zou kunnen duiden op een soa, maar dit hoeft niet zo te zijn. Op vakantie is vaak de stoelgang net wat anders, wat voor andere medische klachten kan zorgen. Er zijn dus meerdere verklaringen te noemen. Toch wil ik je wel aanbevelen om hiermee naar de huisarts te gaan om uit te sluiten dat het geen soa is.

Ik hoop zo voor wat inzicht te hebben gezorgd, maar ik kan me voorstellen dat er nog veel vragen open staan. Soms kan het helpen om hier met mensen over te praten en wie weet geeft een bezoek aan de huisarts meer inzicht. In ieder geval wil ik je veel succes wensen de aankomende tijd en mocht je nog vragen hebben, schroom je niet om nog een bericht te sturen!

 

Met vriendelijke groet,

 

Dion

28 juli 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG