Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb gistere lachgas gedaan maar ik heb nu soortvan tintelingen in me voeten en me handen en het gaat niet weg ik ben ook ligt soms ligt in me hooft

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je deze tintelingen hebt ervaren! Heb je hier nu nog steeds last van? Een bijwerking van het gebruik van lachgas is met een duur woord: polyneuropathie. Simpel uitgelegd betekent dit dat je zenuwen minder goed werken. Je kunt tintelingen in handen of voeten, of soms krachtsverlies ervaren. Dit kan ontstaan wanneer je extreem veel en vaak lachgas gebruikt. Je kunt dat een tekort aan vitamine B12 krijgen. Dit tekort kan de beschreven klachten veroorzaken.

Het is niet normaal dat je dit na een enkele keer recreatief gebruik van lachgas ervaart. Kan het zo zijn dat je teveel alcohol drinkt? Dat veroorzaakt ook deze klacht. Ook kan een maagverkleining invloed hebben. Misschien ontstaat de klacht sneller door een combinatie van het bovenstaande met veel lachgas.

Heb je hier nog steeds last van? Dan kan je hiermee naar de huisarts. Deze klachten zijn goed te behandelen met vitamine B12.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust nog eens contact met ons op!

Met vriendelijke groet,

Dion

08 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG